Login/Registracija

Od uličnih svirača, rijalitija, afera do zvezda: Ovo su finalisti Zvezda Granda (VIDEO)

PROSLI IZ BARAZA ZG SNIMANJE 12062023 FOTO MUNJA 20 ok

U polufinalnoj noći u „Zvezdama Granda“ stručni žiri odabrao je 17 najboljih kandidata koji će se večeras boriti za titulu pobednika šesnaeste sezone najgledanijeg talent šoua.

U nastavku teksta saznajte sve o pevačima koji će se večeras u direktnom prenosu od 21 čas na Pink televiziji, kao i kanalima Nova BiH i Tv Sitel, boriti za titulu najboljeg u najpopularnijem muzičkom talent šouu.

Inače, i ove godine pobednika će odabrati publika putem SMS glasova, a glasaće gledaoci iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije.

ZG2023 finalisti 1200x712 web ZGlogo 2

Dženan Rakić – mentor Đorđe David

Dženan ima 23 godine i dolazi iz Bihaća, Bosna i Hercegovina. U šali kaže da je po obrazovanju muzičar opšte prakse, i po zanimanju je muzičar.

U slobodno vreme se bavi ugostiteljstvom, a u takmičenju ostao je upamćen kao ulični svirač.

-Ja sam sticajem okolnosti bio prvi ulični svirač u istoriji grada Bihaća. To sam radio nekih godinu dana, kada sam imo nekih 16. godina, bilo je i bakšiša. Kasnije sam počeo profesionalno da radim i nastupam sa bendom po pivnicama i pabovima – rekao je Rakić za Grand.

DZENAN RAKIC 24 GOD. BIHACBIH 5 ok

Za sebe kaže da je marljiv i duhovit, a mane su mu što je tvrdoglav i što ponekad kasni.

Tokom takmičenja upoređivali su ga sa Isakom Šabanovićem, što mu je zasmetalo.

 –Ne imitiram nikoga jer ja želim da budem Dženan Rakić, ne Isak Šabanović, ne Masimo, ne neko drugi. U svakoj sezoni ima po neki roker, možda nas zato povezujuali ne znam odakle to – istakao je Dženan za Grand.

Martina Jozinović- mentor Marija Šerifović

Ova finalistkinja ima 23 godine i dolazi iz Kaknja, ali godinama živu u Beču. Studentkinja je nutricionizma i za sebe kaže da je uporna, ambiciozna i empatična, dok joj je mana to što je perfeksionista i često zabrinuta.

Muzički uzor joj je Marija Šerifović kod koje je i završila u timu.

MARTINA JOZINOVIC 24 GOD. KAKANJBIH 29 ok

Prvi prvom pojavljivanju u „Zvezdama Granda“ Saša Popović je pohvalio njen nastup, a gledaocima otkrio kako je Martina pevala na audiciji.

-Ti si zaista bila najbolja u Sarajevu na audiciji, večeras kada si počela bio je jedan flaš, pa se Bosanac odmah uhvatio za panik. Dobro je da si se odmah izvukla -rekao je Saša.

Tokom celog takmičenja Martina važi za favorita, što joj pred završnicu šoua predstavlja pritisak, a što joj je i mentorka zamerila.

-Ko mi kaže sledeći put reč favorit – ide napolje. Šalu na stranu, ona mi to svaki dan govori, a ne mogu da ignorišem ni to što drugi članovi žirija takođe to govore. Ali opet malo gledam u Mariju kako će da reaguje, ali dobro je -rekla je Martina za Grand.

Nenad Kostov – mentor Ceca Ražnatović

Nenad ima 28 godina i dolazi iz Niša. Završio je srednju muzičku školu, bavi se pevanjem i otac je troje dece.

Voli da radi fizičke poslove, takođe voli gejming i motociklizam. Kaže da je ambiciozan i da mu je glavna vrlina upornost, a mane to što je nekad neodgovoran i zaboravan.

U takmičenju je ostao upamćen kao kandidat koji je na sceni „Zvezda Granda“ saznao pol bebe koju očekuju njegova supruga i on.

nenad kostov

Na pitanje voditelja Voje Nedeljkovića u emisiji da li više priželjkuju dečaka ili devojčicu, oboje su odgovorili kako im je svejedno pošto već imaju i sina i ćerku, a kada je Kostov probušio veliki balon izletelo je mnoštvo malih plavih balona koji su značili da stiže još jedan dečak u njihovu porodicu.

Tokom takmičenja palo je i kumstvo između Nenada i njegovog suparnika iz duela.

Maja Jevtić- mentor Marija Šerifović

Maja ima 27 godina i dolazi iz Rogatice, ali zbog takmičenja trenutno živi u Beogradu. Po zanimanju je ekonomski tehničar, a u slobodno vreme bavi se sportom.

Za sebe kaže da uporna, dok jo je mana to što je brzopleta.

MAJA JEVTIC 28 GOD. ROGATICABIH 4 ok

Interesantno je da je Maja tokom takmičenja saznala da je u drugom stanju, a u petom mesecu šokirala je žiri kada se u takmičenju pojavila sa stomakom.

-Neću se poroditi u takmičenju, termin je 19.avgust – rekla je Maja za Grand.

Petar Bulatović – mentor Ceca Ražnatović

Bulatović ima 17 godina i dolazi iz Podgorice. Završio je srednju muzičku školu, a u slobodno vreme igra košarku.

PETAR BULATOVIC 18 GOD. PODGORICACG 16 ok

Muzički uzor mu je Saša Matić, a u takmičenju je zahvaljujući Ceci uspeo da savlada sve strahove, tremu i nesigurnost.

Šuškalo se u njegovom odnosu sa koleginicom iz takmičenja, ali je mlađani Crnogorac to demantovao.

Lidija Matić- mentor Snežana Đurišić

Dvadesettrogodišnja Lidija dolazi iz Ljubljane. Završila je srednju medicinsku školu, ali se nakon srednje bavi pevanjem.

U slobodno vreme bavi se fitnesom, a za sebe kaže da je ambiciozna i tvrdoglava.

LIDIJA MATIC 24 GOD. LJUBLJANASLO 11 ok

Muzički uzor joj je Vida Pavlović, a tokom takmičenja izdvojila se izvođenjem narodne muzike, kao i priznanjem da je u vezi sa nekadašnjim pobednikom „Zvezda Granda“ Anidom Ćušićem.

Zajedno smo dva meseca, to je sveže, ali mogu da kažem ozbiljno. Baš smo se naši i kliknuli smo na keca što se kaže, drago mi je što sam upoznao osobu poput Lidije -rekao je Anid za Grand.

Slavica Angelova – mentor Đorđe David

Slavica (20) iz Strumice je svoju muzički karijeru započela u emisiji „Neki novi klinci“, a sad je došla do samog finala „Zvezda Granda“.

Već godinama se bavi pevanjem, a u slobodno vreme voli da putuje.

Kao svoje vrline ističe ambicioznost i opuštenost, a najveća mana je ta da nekad ume ponekad da bude tvrdoglava.

SLAVICA ANGELOVA 21 GOD. STRUMICAMKD 24 ok

Kada je reč o savetima koje je dobijala od mentora od takmičenju, kaže da ih ima više u kontinuitetu a svi se svode na jedan, ali pravi.

-Radimo zaista puno, i u poslednje vreme ceo naš tim porvodi dosta vremena zajedno i Đorđe zaista svakog savetuje tokom tih vežbi i proba, a ono što je glavna poruka koju nam je dao jestre da budemo svoji – ispričala je Slavica i istakla da joj posebno prija i druženje sa kolegama tokom priprema.

-Svi smo zajedno i imai tu međusobnih sugestija. Mislim da je sve to dobro i da daje jednu pozitivnu energiju. Ima istina tu i pozitive i negative. Jer, moramo ponekad i da se međusobno kritikujemo, kako bi na kraju sve ispalo super – rekla je Slavica za Grand.

Nejaz Neki Ramčevski – mentor Viki Miljković

Ovaj 22-godišnji talentovani momak dolazi iz Niša. Pred takmičenja radio je kao dostavljač hrane, a hobi su mu pevanje i sviranje.

Za sebe kaže da je strpljiv, mana mu je tvrdoglavost, dok za muzičkog uzora izdvaja Adila.

Nejaz je tokom cele sezone oduševljavao žiri, ali je samo prvi nastupa završio sa čak osam glasova žirija. Na njegov talenat nije ostao imun ni Dragan Stojković Bosanac, kao ni Đorđe David.

Da postoji zlatno dugme, odmah bi te poslao u finale – rekao mu je Đorđe u prvom krugu.

NEJAZ NEKI RAMCEVSKI 23 GOD. NIS 15 ok

Amna Jusić – mentor Marija Šerifović

Amna dolazi iz Tuzle i ima samo 20 godina. Učestvovala je i u šouu „Neki novi klinci“.

Završila je srednju Muzičku školu, a sada je student i uporedo sa obrazovanjem nastupa.

Za sebe kaže da je dobra, plemenita i uporna, a mana joj je što je tvrdoglava. Kaže da su joj muzički uzori Marija Šerifović i Jelena Tomašević.

AMNA JUSIC 21 GOD. TUZLABIH 35 ok

Hamza Gušić – mentor Marija Šerifović

Posle nekoliko godina pokušaja u „Zvezdama Granda“, Hamza je uspeo da dođe do finala što ga je u polufinalu dovelo do suza.

Ovaj 32-godišnji finalista rodom je iz Tuzle, ali godinama živi u Zagrebu. Po zanimanju je medicinski tehničar, oženjen je i ima sina Dina.

Za sebe kaže da je šaljivdžija i veoma komunikativan, a mana mu je što je tvrdoglav.

HAMZA GUSIC 32 GOD. TUZLABIH 13 ok

Zbog „Zvezda Granda“, a na nagovor svoje mentorke smršao je čak 13 kilogrfama.

-Dobra ishrana i dobar trening sa mojim trenerom i sa momcima sa kojima radimo subotom grupne treninge – pojasnio je takmičar kako je skinuo kilograme.

-Uglavnom idem u teretanu, ali to je mučenje – iskren je Hamza.

Ksenija Tanu – mentor Marija Šerifović

Tridesetogodišnja finalistikinja dolazi iz Gomelje, Belorusije, ali se zbog ljubavi preselila u Crnu Goru.

Po obrazovanju je producent, a bavi se pevanjem, dok u slobodno vreme voli da ide u teretanu. Ima dvoje dece i supruga koji je podržava u njenoj nameri da uspe u „Zvezdama Granda“.

KSENIYA TANU 30 GOD. GOMELJ BELORUSIJA 21 ok

On zna da je muzika moj život, počela sam da pevam sa pet godina, učestvovala sam na takmičenjima ranije, ali kada sam osnovala porodicu zapostavila sam pevanje. Sada se osećam spremnom. Pišem tekstove i muziku i nema razloga da to sve završi u smeću. Želim da budem pevačica – otkrila je ranije Ksenija za Grand.

Igor Knežević -mentor Snežana Đurišić

Pre skoro deceniju Igor je bio miljenik nacije dok se takmičio u „Zvezdama Granda“, budući da je imao samo 12 godina.

Danas ovaj finalista ima 24 godine i živi u Žablju gde se i bavi pevanjem.

Za sebe kaže da je vredan, a mana mu je što je neodlučan, dok za muzičkog uzora izdvaja Šabana Šaulića pred kojim je i pevao.

IGOR KNEZEVIC 24 GOD. ZABALJ 11 ok 1

Kada se prijavio za ovu sezonu mislio je da mu se neće ostvaiti želja da ponovo zapeva na velikoj sceni.

– Prijavio sam se poslednji dan i mislio sam da me nisu prihvatili, jer se prijavio i moj brat kome su odmah odgovorili, ali posle dve nedelje mi je stiglo da sam prošao– iskren je Igor.

Sanela Hasić – mentor Ceca Ražnatović

Sanea ima 25 godina i dolazi iz Tuzle. Završila je srednju Muzičku školu, ali se bavi pevanjem.

Svira harmoniku i klavir, a hobi joj je ples. Učestovala je na nekoliko muzičkih festivala i već se takmičila u “Zvezdama Granda”.

Za sebe kaže da je iskrena i stidljiva osoba, a muzički uzor joj je Slađa Allegro.

SANELA HASIC 25 GOD. BANOVICIBIH 6 ok 1

Sreća joj je osmehnula nakon nekoliko godina pokušaja u „Zvezdama Granda.

 Ponovo sam se prijavila jer jednostavno volim. Ovo je prvi put da sam prešla dalje od trećeg kruga. Tri godine sam pravila pauzu od takmičenja i mislim da sam konačno zaslužila ovo, stekla sam iskustvo za to vreme, radila sam i to je uticalo– rekla je Sanela tokom takmičenja.

Milan Bukilić – mentor Đorđe David

Bukilić ima 26 godina i dolazi iz Podgorice. Obrazovao se na Akademiji umetnosti, a po zanimanju je muzički producent i muzičar.

MILAN VUKELIC 26 GOD. PODGORICACG 10 ok

Vrline su mu upornost, empatija, razumevanje i voli svakome da pomogne, a mane su što voli dugo da spava, tvrdoglav je i preterano samouveren.

Učestvovao je u muzičkom takmičenju „X faktor“ i ranije u „Zvezdama Granda“, kada je svojim priznanjem o tragediji rastužio sve.

Ivona Damjanović – mentor Ana Bekuta

Jedina kandidatkinja Ane Bekute ove sezone ima 20 godina i dolazi iz Sombora. Trenutno je na Fakultetu muzičkih umetnosti.

Za sebe kaže da je uporna i vredna, dok joj je mana tvrdoglavost.

IVONA DAMJANOVIC 21 GOD. SOMBOR 31 ok

Muziki uzor joj je Jelena Tomašević, a prati i svetsku scenu koja joj je i inspiracija za svaki kostim koji je ponela u takmičenju.

-Obožavam da pratim svetske zvezde Bijonse, Lejdi Gagu. Često pratim njihove koncerte i ponašanje na sceni i pokušavam ne da ih kopiram, ali su mi one uzor za jednu ovakvu scenu. Pokušavam da skinem neke pokrete, dosta pratim tu scenu, ali se sama trudim i vežbam. Uglavnom vežbam ispred ogledala i ogledalo je u poslednje vreme moj najbolji prijatelj – objasnila je Ivona za Grand.

Semir Džanković – mentor Ceca Ražnatović

Ovaj 32-godišnji Novopazarac završio je gimnaziju, a po zanimanju je pevač i ugostitelj.

U slobodno vreme voli da trenira i za sebe kaže da je previše iskren, a mana mu je što je eksplozivan.

Muzički uzor mu je Toše Proeski, a svoju sreću okušao je i u „Pinkovim zvezdama“ i u rijalitiju „Farma“.

SEMIR DZANKOVIC 32 GOD. NOVI PAZAR 10 ok 1

Kroz rijaliti, Semir je bio ispraćen zbog svoje romanse sa koleginicom Gabrijelom Pejčev. Kako se tada naširoko pisalo, njihov odnos datira još od „Pinkovih zvezda“, gde su zajedno učestvovali, iako je Džanković u to vreme već uveliko bio oženjen i imao decu.

Prevaru je okarakterisao kao svoju najveću grešku i ubrzo se vratio supruzi u zagrljaj. Danas uživaju u skladnom braku, a o preljubi Semir više ne želi da govori.

Dragan Đurić – mentor Ceca Ražnatović

Dragan ima 27 godina i dolazi iz Doboja. Nastavnik je muzičkog jezika, oženjen je i često ističe da mu je supruga najveća podrška.

Za sebe kaže da je uvek nasmejan, a mana mu je što ima kratak fitilj.

DRAGAN DJURIC 27 GOD. DOBOJ BIH 17 ok

Muzički uzori su mu Saša Matić i Aco Pejović, a ostao je upamćen kao takmičar koji se umalo potukao sa Cecom, bar kako je ona izjavila u emisiji. Naravno, sve je bila Cecina šala.

-To je bila jedna mala šala u toku emisije. Na probama naravno dolazi do sukoba Cecinog i mog mišljenja, ali taman posla da je malo falilo da se potučemo (smeh). Mi se svi volimo u našem tom malom kolektivu kako ja volim da ga zovem. U toku emisije je Ceca rekla Mariji da me pita šta je bilo na probi, a ja sam iz šale rekao da smo se umalo potukli oko izbora pesama -objasnio je Dragan za Grand.

BONUS VIDEO: Pogledajte kakve su bile reakcije kandidata nakon prolaska u finale

U nastavku poslušajte kako pevaju finalisti.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić