Kroz šljivike i livade do VRHA estrade: Ovi pevači su rođeni na selu i ne stide se svog porekla (FOTO)

„Selo moje lepše od Pariza“ je stih iz jedne popularne pesme pevača Radeta Jorovića, ali i česta izreka pripadnika naše estradne scene koji se ne stide svog porekla.

Oni sa ponosom ističu da su rođeni na selu, a mnogi su svoja mesta opevali u pesmama, ali i promeli glas širom sveta i tako je veliki broj ljudi čuo za neka do tada nepoznata mala mesta.

Folk zvezda Dragana Mirković uvek je sa ponosom isticala da potiče iz sela Kasidol koje se nalazi nedaleko od Požarevca. Iako danas živi u velelepnom dvorcu u Beču, pevačica često boravi u rodnom selu gde sada žive njeni roditelji. Ona je na početku karijere kadrove za neke od najuspešnijih spotova snimila upravo u šljivicima i livadama ovog sela, a po rodnom mestu je dobila nadimak „Luče iz Kasidola“.

Dragana Mirkovic 1

U istom kraju, samo nekoliko kilometara dalje u selu Četereže rođena je pevačica Rada Manojlović koja je od samog početka karijere potencirala da je sa sela i nikada to nije krila od javnosti. Ona je sve do pojavljivanja u „Zvezdama Granda“ sa porodicom živela u tu, a iako sada živi u Beogradu slobodno vreme najviše porovodi upravo u rodnoj kući. Pored stare kuće u kojoj je rođena, Rada je sagradila potpuno novu kuću za svoju porodicu u kojoj sada živi njen otac sa suprugom.

9692d9d72db455c3f822437a61a270aa5f15b5a0

U ovom okrugu je rođena i pevačica Tanja Savić koja potiče iz sela Radinac koje se nalazi nedaleko od Smederava. Neko vreme je živela u Australiji, pa u Beogradu, a sada se vratila u rodno mesto i sa sinovima živi u Smederevu, a slobodno vreme provodi kod roditelja na selu.

TANJA SAVIC NNK SNIMANJE 22092022 FOTO ELENA 19 ok

Aleksandra Mladenović dolazi sa juga Srbije, iz sela Samarinovac u opštini Žitorađa. Pre dve godine je televizijsku ekipu vodila u svoj zavičaj, gde je vozila traktor i pokazala svoje voćnjake i povrtnjake. Nije krila da se njena porodica bavi poljoprivredom, a i sama je priznala da zna da radi sve seoske poslove.

aleksandra mladenovic 22 ok

Iz Vojvodine, tačnije iz sela Brestač dolazi pobednik „Zvezda Granda“ Darko Lazić koji je uvek isticao da se u rodnom selu oseća najlepše. Pokušao je da živi u Beogradu, pa u Novom Sadu, ali se vratio u rodno mesto gde je sagradio kuću u kojoj živi sa majkom, bratom i njegovom porodicom.

DARKO LAZIC OK FOTO MUNJA 5

Kraljica narodne muzike Lepa Lukić, svoje rodno selo Miločaj kod Kraljeva je opevala i u svojoj pesmi „Miločaju moje rodno mesto“ i time još jednom dokazala koliko je ponosna na svoje poreklo i gene.

2730d60ed4f6debf32aacea161cd93ffbf03bcc5

Biljana Sečivanović je ponosna na svoje selo Mrčajevci, Rade Jorović na selo Goračići kod Guče, Milanče Radosavljević i danas živi u selu Barič kod Obrenovca.

Ovo je samo jedan mali broj pevača i pevačica sa naše javne scene koji se ne stide svog porekla i koji sa ponosom ističu odakele potiču. Naravno, ima i onih koji iz nekog razloga kriju svoje korene, a njima ćemo se baviti u nekoj od naših narednih tema.

Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: A. Milinković