Login/Registracija

TOP 3 STVARI KOJE NISTE ZNALI O ŽIKI JAKŠIĆU: Iznenadićete se kada čujete koji HIT je NAPISAO

2e12935543f5ab097e01f8fe0a950192f8e4080c

Kada kažemo Žika Jakšić, odmah pomislimo na duhovitost, šarm i neverovatnu energiju. Iako ste mislili da o tvorcu najpopularnijih muzičkih emisija „Zvezde Granda“ i „Nikad nije kasno“ znate sve, prevarili ste se!

Bogat život Žike Jakšića verovatno da ne bi mogao da stane u deblju knjigu, a mi ćemo vam otkriti top tri stvari koje sigurno o njemu niste znali.

Karijeru je započeo kao muzičar čuvene grupe „Ritam srca“ sa kojom je snimio čak šest albuma i u kojoj je svirao bas gitaru, a jedan od najpopularnihih hitova „Jovana“ napisao je upravo on. Ne samo tekstom koji je sam napisao, već i muzikom čiji ritam i danas važ za jedan od najboljih.

78b7655b1e510e17bfea8f9aa0c61f0bddd0763c

Tvorac i voditelj popularnog muzičkog šoua „Nikad nije kasno„, Žika Jakšić danas se može pohvaliti uspešnom i ozbiljnom karijerom, ali tokom mladosti nije se libio da zasuče rukave i da radi i ne tako primamljive poslove.

– Nisam se libio da radim bilo koji posao u mladosti. Kad sam otišao u Nemačku, položio sam za spasioca i zbog nepozavanja jezika prvo sam čistio travu oko bazena i pomagao. Nije mi išao nemački i ja uzmem knjigu i jedno tri meseca svaki dan sam učio jezik dok nisam progovoro. Uporedo sam radio sa svojim bendom i četiri godine kao spasilac na bazenu. Meni je ‘93 žena bila trudna, nije se sviralo, šta ću da radim moram da zaradim novac. Tad smo Ćira i ja radili u fabrici bombona. Putovali smo svaki dan po 60 kilometara u Nemačkoj do farbike, i tamo pakovali bombone u kese. Ruke su mi bile propale, sve u žuljevima od kartona. jer po ceo dan samo pakuješ bombone u kutije. Nije bilo lako zaraditi pare u inostranstvu, zato sam se snalazio istakao je Žika, koji i danas danas itekako voli da se lati mikrofona.

Iako je ljubitelj dobre i kvaltetne muzike, Žika ne krije da je ostao roker u duši te je nedavno publiku na snimanju emisije „Nikad nije kasno“ počastio izvođenjem numere „Lutka sa naslovne strane“ koju je otpevao u duetu sa Borom Đorđevićem.

e97804355212d5b3d3944002f597d0664f88c186

BONUS VIDEO- Žika pokidao hit sa Borom Đorđevićem

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović