Zbog profesije zamalo IZGUBIO ŽIVOT: “Mogao je da me zakolje pred četvorogodišnjim sinom“ (VIDEO)

IMG 0172 e1667821673219

Marinko Malešević (76) iz Banja Luke je jedan od najstarijih učesnika osme sezone takmičenja pevača veterana „Nikad nije kasno“.

Veterinar po stuci ističe da je veliki ljubitelj životinja i da je njegova profesija jedna od najlepših i najhumanijih.

-To je profesija za ljude koji vole životinje i koji su humani. U poslu sam imao puno uspeha, ali sam imao i situacija gde je čak i život bio u pitanju. Jednom prilikom sam vršio vakcinaciju protiv besnila jednog šarplaninca, posle par godina sam opet otišao, on je porastao, ali me je zapamtio valjda. Kad sam ga vakcinisao čovek koji ga je držao nije imao kavez nego ga je držao za okovratnik i pas je to otrgao i krenuo kao medved na mene. Ja sam samo uspeo da podignem ruke i da žaštitim vrat, jer sam znao da on ide da udavi čoveka, da nisam to uradio on bi me zaklao. Povredio mi je nadlakticu i femoralnu arteriju. Šta god da je bio ne bi mi bilo spasa, a to je sve gledao moj sin koji je tada imao četiri godine – kaže veteran za Grand.

MARINKO MALESEVIC 76 GOD. BANJA LUKA 2

Marinko se godinama bavi veterinom, pa je tako pevanje bila samo usputna ljubav, a sa nama je podelio još nesvakidašnjih situacija koje je doživljavao tokom rada.

-Tako se ranije radilo, ljudi su bili siromašni i radili smo u svakakvim uslovima. Radio sam carski rez na minus trinaest stepeni, krava nije mogla da se oteli i ja sam vršio operaciju. Sve sam sagnuto radio, dobio sam išijas da nisam mogao šest dana da ustanem iz kreveta – dodaje kandidat, a šta je još rekao pogledajte u videu ispod teksta:

Foto: E. Srdić,
Autor: T., Bogavac/ A. Milinković