
Emisija „Paktična žena“ uvek donosi neke inovativne predloge za naše domaćice. Tako je i kada je u pitanju recepr za zdravu tortu koja je idelana za one koji vole slatko, a moraju da paze na liniju, ali i one koji se bore sa dijabetesom.
Sastojci za podlogu:
- 3 šolje sirovog lešnika
- 1,5 šolja sirovih urmi
- narendana kora jedne pomorandže
Sastojci za fil:
- 4 šolje sirovog indijskog oraha (potopiti preko noći)
- 3 kašike brezinog šećera ili stevije
- Sok od 1,5 limuna
- 4 kašike kokosovog ulja

i još:
- 1 šolja smrznutih malina
Priprema:
Sve sastojke za podlogu stavite u blender i sameljite te smesu stavite na dno okruglog kalupa. Sastojke za fil takođe stavite u blender, ali kokosovo ulje prethodno otopite. Dobijenu smesu podelite u dva dela, a drugi deo smese koji vam je ostao u blenderu pomešajte sa smrznutim malinama i još malo izmiksajte. Preko kore stavite deo malina, poravnajte, pa stavite fil od malina i dekorišite indijskim orahom i malinama.