PO RECEPTU BLOGERKE LARISE: Kremasta kokos pita koju morate da probate

Screenshot 2023 05 11 211928

Larisa Stajić koju svi znaju po blogu „Kuvaj sa Larisom“, otkrila je u emisiji „Praktična žena“ recept za vanil/ kokos štrudlu koja se jede hladna, a topi se u ustima.

U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno od sastojaka za ovu brzu poslasticu koju će vaši ukućani obožavati.

Screenshot 2023 05 11 212341

Sastojci:

  • 500g kora za pitu

Sastojci za kokos fil:

  • 800ml mleka
  • 2 vanila pudinga
  • 2 žumanca
  • prstohvat soli
  • 6-12 kašika šećera
  • 50g kokosa

Sastojci za premazivanje kora:

  • 1 jaje
  • 2 belanca
  • prstohvat soli
  • 3 kašike šećera
  • 200ml jogurta
  • 100ml ulja
  • 100g griza
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50ml vode

Priprema:

Prvo napravite kokos fil. Stavite 600ml mleka da se kuva. U činiji sjedinite žumanca sa prstohvatom soli, pudingom, šećerom i 200ml mleka. Smesu sipajte u provrelo mleko i mešajte dok se ne zgusne. Fil ostavite da se ohladi. U ohlađen krem dodajte kokos. U činiji sjedinite sastojke za premazivanje kora. Kore podelite tako da u svakom rolatu bude po 4 kore. Na svaku koru premažite premaz, a na četvrtu fil. Rolate premažite ostatkom premaza i pecite na 190 stepeni pola sata.

Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Grand,
Autor: I. Ankić