Login/Registracija

„SMEĆE NEMA NACIJU, IMA GA PODJEDNAKO I U SRBIJI I U HRVATSKOJ“, Ana Bekuta dala svoj sud o otkazivanju koncerta u Puli, pa POENTIRALA SAVETOM KOJI SVAKO TREBA DA PRIMENI

ipiccy image 7 8

Danas je kao bomba odjeknula vest da je našim pevačima Ani Bekuti, Kebi, Dušku Kulišu i Zorani Mićanović otkazan koncert koji je trebao da se održi u Puli, i to odlukom tamošnjeg gradonačelnika Filipa Zoričića, koji je kao razlog istakao da želi da „sačuva identitet građanske, evropske i mediteranske Pule“.

Ova odluka razbesnela je našu javnost, ali ne i pevače koji su trebali da učestvuju koji priznaju da ih je ova vest zatekla, ali su je razumno prihvatili.

Ovim povodom oglasila se Ana Bekuta i dala svoj sud oko goruće teme u današnjim medijima.

332366454 599649271579209 3711150797005010851 n

U Istri sam u posljednjih 40 godina letovala barem deset puta. Jer, kako kažu moji prijatelji, imam ukusa. Za mene je Istra jedna od najlepših regija naše bivše države. Hrana je fantastična, krajolik je prelep, svi moji domaćini su bili neverovatni i tretirali me kao kraljicu. Tako, primetila sam, tretiraju svakog svog gosta. Odakle god on dolazio. Zato znam da odluka gradonačelnika Pule nema veze s načinom na koji razmišljaju Puležani i Istrijani. U Puli i Istri sam provela dovoljno vremena da ih upoznam. Đubre, ili kako rekoše smeće, nema naciju. Smeće ne može biti srpsko ili hrvatsko. Smeće je jednostavno đubre i smeće. Vidim da ga i u Srbiji i u Hrvatskoj imamo u jednakim količinama. Ako mi dozvole akteri današnjih vesti da im dam jedan savet iz života: Kada ti se program ne sviđa, prebaci ga. Kada ti se kafić ne sviđa, promeni ga. Kada ti se koncert ne sviđa, ne kupuj kartu. Vrlo je jednostavno. Live and let live. Sing and let sing– jasno je istakla Bekuta u opisu fotografije koju je objavila.

ipiccy image 8 5

Podsećamo, svoje mišljenje dali su i Zorana i Keba koji su takođe trebali da pevaju na ovom događaju.

Javila su mi organizatori za promenu, malo su me zatekli, ali su mi rekli da je nastup samo premešten u drugi grad, a da sve ostalo stoji kako nam je i rečeno ranije. Navodno, to je bila odluka gradonačelnika grada, koji očigledno na to ima pravo. Ja redovno nastupam u Hrvatskoj i nikada nisam imala bilo kakav problem– rekla je Mićanovićeva.

 Žao mi je zbog takve situacije što se tiče tog koncerta u Puli ali ne bih da se upuštam u bilo kakve dublje analize.To naravno prepuštam organizatorima čuvene „Hiljadarke“, a već sam obavešten da će taj koncert 25. marta biti održan u Osijeku– kratko je izjavio Kojić.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: S. Čumić