Login/Registracija

Glumac poludeo u emisiji, hteo da POLOMI ceo studio, voditeljke u ŠOKU (VIDEO)

marko stojanovic 1

Dramski umetnik, pantomimičar Marko Stojanović gostovao je u emisiji na Grand televiziji gde je govorio o brojnim kulturnim i društvenim temama, ali se u jednom trenutku iznervirao i poželeo da polomi ceo studio.

Naime, tokom gostovanja Marko je govorio o Svetskoj organizaciji pantomimičara, kao i Kraljevskom karling klubu Nacionalnog saveta za karling Srebije, ali mu je voditeljka Maja Nenadić rekla da teme od društvenog značaja, na žalost, ne zanimaju većinu. Nakon toga upitala ga je da li mu je Srbija dovoljno ukazala poštovanja za njegovu profesiju u odnosu na druge, a on je odgovorio da u suštini i nije, pogotovo što godinama vodi bitku da jedna od ulica u Srbiji nosi naziv njegovog profesora pantomime.

-Neki put mi bude krivo i kažem “Kako, bre?”. Godine 2012. sam pisao Skupšini grada Beograda da jedna ulica nosi naziv Marsela Marsoa, a 2015. sam to obnovio i pisao komisiji i ništa se nije dogodilo. Ovog puta sam podršku tražio na drugim mestima i dobio sam je od Udruženja dramskih umetnika, hvala im, od Republičkog zavoda za proučavanje kulturnog razvitka. Dobio sam odgovor od grada „koja ulica i zašto“, ali to treba da kaže neko ko brine o urbanizmu grada, pa da kaže ‘Ajde da vidimo koja ulica’, kao što na Altini postoje mnoge ulice sa imenom naših glumaca– istakao je Marko i dodao da ga ga najviše boli što nije uspeo da svoju ideju sprovede u delo.

-To je vrlo lično. Ja to nisam tražio za sebe. Marsel je bio Jevrejin koji je spasao mnogo dečice za vreme Drugog svetskog rata i tako je počeo da se bavi pantomimom. O tome je snimljen i film u Holivudu, taj čovek je bio i u Beogradu, ovde ima dosta svojih prijatelja– rekao je Marko, a na pitanje voditeljke da li se nada nacionalnoj penziji, odgovorio je:

Sumnjam da ću dobiti nacionalnu penziju. Imam 30 godina radnog staža, nadam se da ću doživeti.

Marko se dotakao i statusa i primanja samostalnih umetnika u Srbiji.

Slobodnim, samostalnim umetnicima se uplaćuje staž kao da zarađuju minimalac, to je sramota, jer svi ti ljudi imaju visoko obrazovanje. Malo se neki bune, neki su po strankama, ja sam isto i ‘vamo i onamo, koristim priliku da se izborim za ovo – iskren je bio Stojanović, a zatim se zbog istog iznervirao.

Izvinite gledaoci, ovo je zabavna emisija. Sad sam se iznervirao, daj da napravim neki skandal, daj neki sto da polomimo, dižemo gledanost– našalio se pantomimičar, a kako je to izgledalo pogledajte u videu ispod.

Foto: Printscreen,
Autor: I. Ankić