Oglasila se Zorana Mićanović NAKON SKANDALOZNE ODLUKE gradonačelnika Pule da ZABRANI KONCERT NAŠIH PEVAČA: „Zatečena sam“

ipiccy image 7 8

U javnosti je kao bomba odjeknula vest da su naši pevači Ana Bekuta, Keba, Duško Kuliš i mlada Zorana Mićanović zabranjeni u hrvatskom gradu Puli, i to odlukom tamošnjeg gradonačelnika Filipa Zoričića, koji je kao razlog istakao da želi da „sačuva identitet građanske, evropske i mediteranske Pule“.

Ova vest izennadila je i Zoranu Mićanović, koja se proslavila hitom „Sikter“, jer je i ona trebala da bude deo manifestacije koje je organizovala organizacija „Hiljadarka“.

Kako je otkrila, i nju je ova informacija zatekla, te da je ovo prvi put da se susreće sa ovakvim problemom u susednoj nam državi.

f6c5338433ee0d56bfe3a66c178124aafed5d396

Javila su mi organizatori za promenu, malo su me zatekli, ali su mi rekli da je nastup samo premešten u drugi grad, a da sve ostalo stoji kako nam je i rečeno ranije. Navodno, to je bila odluka gradonačelnika grada, koji očigledno na to ima pravo. Ja redovno nastupam u Hrvatskoj i nikada nisam imala bilo kakav problem – izjavila je Mićanovićeva za Republiku.

56160728d37a776e9d5fc7aa3e55dc59acb1430d

Gradinačelik je ostao dosledan svom stavu, te je istakao za Glas da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati, kao i da, kako je rekao, smatra, da ova vrsta muzike ne pripada podneblju, duhu i mentalitetu grada.

Tvrdi da je da to jedini i isključivi razlog zbog kojeg je doneo ovakvu odluku.

Pula je trenutno evropski hotspot za koncerte. Leto u Areni donosi izvođače najvišeg svetskog ranga kao što su Robi Vilijams, Imedžin Dragons, Eros Ramacoti, Florens and Mašin…Koliko to znači za Pulu kao destinaciju, suvišno je reći – rekao je Zorčić koji smatra da grad Pula ima pravo da bude selektivan u odlučivanju koji izvođačiće nastupiti u ovom gradu.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: S. Čumić