Login/Registracija

Veliki petak u domovima poznatih: Jedna pevačica je bila najvrednija (FOTO)

Farbanje jaja na Veliki petak sigurno je jedan od najlepših običaja koji se tradicionalno poštuje već godinama unazad. Dok neke domaćice praktikuju tradicionalne načine ukrašavanja, pojedine se trude da prate trendove kojih je danas mnogo.

Ni poznate dame nisu izuzetak te su se jajila i uskršnjom dekoracijom pohvalile ana društvenim mrežama.

Među prvima jaja je ofarbala Tamara Dragić koja je koristila raznovrsne tehnike farbanja. Od običnih crvenih jaja do ofarbanih najmodernijim tehnikama.

Za razliku od nje Jelena Vučković je ljubitelj klasike te su se na njenom stolu našla šarena jaja.

Milica Dabović ovaj običaj prepustila je mališanu, svom sinu Stefanu koji se potrudio oko uskršnje dekoracije. Od crtanja, do lepeljenje i šaranja ponosna mama i naslednik uživali su za Veliki petak.

Dragica Zlatić poznata po filmskim dekoracija u kojima uživa u svom domu, tek se bacila na pripremu oko spremanja pa ćemo strpljivo sačekati da vidimo kako ispala njena jaja.

Pripremila je po starom tradicionalnom običaju lukovinu, obične boje, ali gel farbe koje su veoma popularne.

Ljuba Perućica i njegova supruga takođe su zasukali rukave i počeli sa pripremama, a sudeći po fotografiji imaće pune ruke posle budući da su odlučili da ofarbaju mnogo jaja. Ljuba ništa ne prepušta slučaju te će danas biti desna ruka svojoj lepšoj polovini koja je kupila obična jaja, ali i ona bela koja su sve popularnija budući da se tako dobijaju lepe pastelne boje.

Ko kaže da muškarci ne uživaju u kuhinji? I nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Savo Perović odlučio je da ukrasi jaja i to tradicionalno, uz lukovinu i obične boje.

BONUS VIDEO

Autor: J. Jović