Login/Registracija

Tradicionalno u domu Viki Miljković: Pevačica pokazala kulinarske sposobnosti, za jedan specijalitet je ekspert (VIDEO)

VIKI MILJKOVIC ZG SNIMANJE 28032023 FOTO MUNJA 67 ok

Pripreme za najveći hriščanski praznik Uskrs i ove godine teku tradicionalno u domovima širom zemlje, a farbanju jaja i pripremi trpeze posebno se raduje Viki Miljković te ne krije da u njenom domu već vlada praznična atmosfera.

-Od kad znam za sebe, još od kad sam bila dete bilo je tako i ja sada tako učim moje dete i nadam se da će i oni nastaviti tu porodičnu tradiciju. Inače, ja sam neko ko mnogo voli i poštuje tradiciju i običaje. To držim i kod nas u kući, ali volim da se raspitam za tuđe i da znam kako je- sa osmehom je rekla Violeta.

viki i taske

Na Veliki petak tradicionalno se farbaju jaja, a u tome Viki posebno uživa. S obzirom da je prošle godine isprobavala moderne tehnike farbanja, sada je za Grand otkrila da li će i ovoga puta eksperimentisati.

-Donela sam neke boje iz inoststranstva jer ja to volim da isprobam, ali najviše volim da farbam crvena jaja, to prvo. I ono što je jako zdravo je lukovina, ljuspice luka se potope u toplu vodu i stoje celu noć, ta jaja su mi najslađa i to je nešto što je obavezno. Naravno, volim da ima i drugih boja, pogotovo onih svetlijih. Nekada sam crtala i pisala, stavljala travčice, a možda ću i sad- otkrila je Violeta.

IMG 4383

Naravno, ni bogata trpeza neće izostati u domu popularne pevačice, a ekskluzivno za Grand Viki je otkrila šta će se sve naći na meniju.

-Mi postimo ceo post i onda jedva čekamo i radujemo se Uskrsu. Imamo ta neka tradicionalna jela koja se prave samo za Božić ili za Uskrs. Mi na jugu smo navikli da je predjelo kao glavno jelo (smeh), više vrsta sireva, suhomesnato, pite, gibanice, salate, kajmak, sir. Ali nam posle predjela treba pauza da bi nastavili dalje. Naravno, domaća supa je tu i mi Nišlije volimo da napunimo paprike, pa zatim meso, pasta. Ma kod mene to traje ceo dan, od deset ujutru do sedam uveče- ispričala je sa širokim osmehom, a za razliku od mnogih Viki je spremna da zasuče rukave i pokaže svoje kulinarske sposobnosti, čemu se najviše raduju njeni ukućani.

-Tada nemam žene koje mi inače pomažu, svako je u svojoj kući. Ja sa zadovoljstvom kuvam za svoju porodicu i prijatelje- priznala je članica žirija „Zvezda Granda“, a koje želje ispunjava Tašketu i sinu za Uskrs i kako to izgleda u njihovom domu saznajte u videu ispod:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović