Login/Registracija

BIO I OSTAO MAJSTOR: Ono što pevačice rade danas, ON je radio pre ČETRDESET GODINA (FOTO)

era3

Ukoliko biste poželeli dobar provod i atmosferu za pamćenje, vrlo verovatno da biste otišli na nastup Ere Ojdanića! Mnogo puta ste čuli da ga nazivaju kraljem bakšiša i to nije slučajno.

Međutim, malo ko zna da je Ojdanić oduvek bio spreman na sve zarad dobrog šoua, te ono što mnoge pevačice i pevači rade danas, Era je radio još pre četiri decenije.

Do sada neviđene fotografije u javnosti govore zašto je bio i ostao broj jedan.

era1

O spektaklu koji je priredio još osamdesetih na Kalemegdanu i dalje se priča, a lica publike sa fotografije govore više nego bilo koje reči. Majstor za provod se još tada skidao na sceni, skakao, davao mikrofon publici i pokazao kako se publika diže na noge.

Posebne simpatije privukla je fotka na kojoj Era stoji na samoj ivici ograde dok peva, dok ga publika pridržava pevajući sa njim uglas sve hitove.

era2 1

Nema sumnje da su ove fotografije samo još jedan od dokaza na koji način se Era Ojdanić izdvojio iz mase još kada je kročio u estradne vode. iroki osmeh i neverovatna energija je ono što krasi njegove muzičke, ali i životne početke.

-Čim sam naučio tri kola da sviram, ja harmoniku koju mi je otac kupio stavim na leđa, sednem na polovnu biciklu koju mi je takođe on kupio i pravac na Ibarsku, od kafane do kafane. Tako sam počeo da
zarađujem pare. I od jednog dinara sam odmah umeo da napravim tri. To je bilo neverovatno-
ispričao je nedavno.

BONUS VIDEO – Život Ere Ojdanića

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović