STUDIO U SUZAMA! Veteran posvetio nastup prerano preminulom sinu: „Vaš Vlada je sa ovog sveta otišao ponosan na oca“

IMG 0206

Slobodan Tešić (75) godina iz Beograda za sebe kaže da su, konji, golubovi i pesme njegov život. Odrastao je na Čukarici, ali je veliki deo detinjstva proveo na Košutnjaku gde je njegova majka radila.

Prvi put je skušio hrabrosti da se okuša na velikoj Grandovoj sceni i da pokaže koliko lepe energije i ljubavi nosi u sebi. Osim velike ljubavi prema muzici, veteran obožava skijanje pa je tako u sportu godinama nizao uspehe.

-Ovo meni ovde nije strani prostor. Moja majka je radila u komšiluku, pa sam i ja odrastao na Košutnjaku. Ponosim se sa svim uspesima mog kluba, ja sam se sam sedam puta lomio na skijama. Nastupao sam i za reprezentaciju tadašnje Jugoslavije, a sa ekipom sa bio prvak sveta. Posebno sam ponosan na činjenicu što sam jedini predsednik džokej kluba posle princa Pavla – kaže ovaj svestrani takmičar.

Slobodan se bavi i stvaranjem novih života, pa je tako pomogao i mnogim parovima u borbi za potomstvo, a na tu čunjenicu je najponosniji. U sebi nosi i veliku tugu koja nikada ne prolazi i večerašnji nastup je posvetio sinu Vladi koji je preminuo u 35oj godini.

IMG 0150 1

-Moja jedina svetinja je posao koji radim, a to je stvaranje novih života. Ja sam molio Boga da ostavi mog jedinog sina. Još uvek se bavim sterilitetom, znači Bog, priroda i ja.

Na scenu je izašao samouvereno, a žiri i publiku je pozdravio pesmom koja je raznežila publiku i žiri, a Žika je ispričao Slobodanovu tešku životnu priču.

-Presećan sam što sam večeras ovde i ovde je ostvarena moja velika želja. Ja sam godinam jurio za Žikom i sada sam ga našao. Evo sada će peta godina kako nisam pevao, a od tada nema mog jedinog sina – rekao je veteran, a Žika se odmah nadovezao:

– Kada sam upoznao Slobodana, pitao sam ga kako pomaže ljudima i šta je u stvari ta magija. Da li je to med, propolis, a on mi je rekao ljubav.

IMG 0146 1

-Moja jednina misija i ja živim da bi se stvarali novi životi. Ljubav je jedini lek, kažem i mom sinu, moram još živeti da ima ko da te voli. Mora nas biti i treba nas biti. Svako jutro se pomolim Bogu da se mnogi rode, i da se vole – odgovorio je kandidat, a svima u studiju su zasuzile oči.

Kako je ovaj nastup posvetio pokojnom sinu Valdi, produkcija je veteranu izašla u susret, pa je pre takmičarske, otpevao „Vladinu pesmu“ koja je izazvala lavine emocija kod publike i žirija, a Saša Matić je imao jednu poruku za veterana.

0A0A6526 1

-Ja ću Vam samo reći da se divim Vašoj snazi, posebno kada ste pevali ovu pesmu. Ovo sve što smo čuli od Vas je dokaz da ste vi čovek sa velikom dušom. Ako Vam je imalo za utehu, Vaš Vlada je na onaj svet otišao ponosan na svog oca – rekao je Matić, a na ove reči se kroz suze nadovezala Dragana Mićalović:

-Ja ću vam samo reći hvala što postojite.

Nakon ovog emotivnog momenta, Slobodan je otpevao pesmu „Da nije ljubavi ne bi sveta bilo“ i tako publiku u studiju podigao na noge i sa osmehom na licu izveo čuveni hit.

IMG 0186

-Vi ste hodajuća poezija – rekla je Dragana posle ove pesme, a Saša je dodao:

-Kad ste sa Slobom, ne možete da budete bez pesme.

Razgovor je zaključio premijer Saša Milođšević Mare, koji je priznao da gaji istu strast prema konjima kao veteran.

0A0A6573

-Meni je drago što ste večeras ovde, svaka vam čast. Moram i da se našalim malo na kraju, volim da čujem nekoga da se bavi konjima, ja sam tu strast prevazišao, posebno sada sa ovim gabaritom.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković