Login/Registracija

Takmičar oboleo od PARKINSONOVE bolesti: „Otkazali su mi organi, izgubio sam svaku nadu“

Da život nije lak, i da čovek ume da se suoči sa raznim problemima, brigama pa i sa bolešću, dokaz za to je Dejan Rajčić (46) koji dolazi iz Aleksandrovca. Ovaj veteran je dokaz da se sve može kada imate jaku volju i želju.

Od malih nogu sam pevao, pevušio pesme od Šekoja Turkovića, uglavnom od detinjstva je sve to krenulo, ali mi se nikada nije posrećilo da pevam bar u nekom lokalu ili orkerstru. Oboleo sam od Parkinsonove bolesti i izgubio sam svaku nadu– rekao je Rajčić.

Kako ga život nije vodio putem kojim je želeo, zbog bolesti koju je dobio, veteran je ispričao zašto su njegovi snovi u jednom trenutku odlepršali.

U jednom trenutku su mi svi organi otkazali, izgubio sam nadu da ću prohodati. I dan danas živim sa tom bolešću. Kao da je nemam, radim i dalje. Radim poljoprivredu sa roditeljima, malo manje građevinu, zapevam u društvu na nekim proslavama. Ja moram da se boim za porodicu. Ograničene su mi neke stvari, ne smem da budem mnogo na suncu, trudim se da se čuvam. Dešavalo mi se da na građevini padnem nekoliko puta. Sve i svašta se samnom dešavalo u životu. Mislim da je sada red da se sve preokrene i da živim jednim lepim životom– ispričao je Dejan, i nastavlja:

Želja mi je da budem u ovoj emisiji i da upoznam Žiku Jakšića, ne patim od takmičenja, ja sam jednostavan čovek i tako i živim.

Vaša priča govori da stvarno nikad nije kasno za ono što želiš– započela je Branka Katić.

Dejan je svoj talenat rešio da pokaže pesmom „Voli me danas više nego juče“ od Mitra Mirića.

Dok ste pevali, bacao sam pogled ka vašoj supruzi i verujem da ona vas svaki dan voli više nego juče, i kao čovek i kao pevač, ali za tu sedu kosu ne znam šta ćeš da radiš – rekao je Stefan.

Ti se tako dobro boriš, tako dobro ovo donosiš, svaka ti čast – prokomentarisala je Neda.

Napravio si ti danas odličnu žurku, svaka ti čast i ja se pridružujem svim ovim čestitkama koje si dobio od mojih kolega. Zaista si uspeo Dejane, i ja ti želim još mnogo uspeha u životu– dodao je Mare.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: B.Stuparušić