Login/Registracija

Radi na PSIHIJATRIJI, a Šemsu KIDA: Da li je bolja od Željke Jurišić?

Dokaz da „Nikda nije kasno“ ostvariti sve ono o čemu sanjate godinama jeste talentovana veteranka poreklom iz Proboja Sabina Kaltak (51) koja već 30 godina živi i radi u Švedskoj.

U najranijem detinjstvu je shvatila da poseduje neverovatan talenat za pevanje, pa je tako koristila svaku priliku koju je mogla da zapeva nekome. Nastupala je na priredbama i proslavama, a sa 11 godina je uspela da nagovori oca da je odvede na festival „Prvi glas Priboja“ na kojem je žarko želela da nastupi, a nije imala dovoljno godina za učešće.

-Insistirala sam kod oca da me odvede na festival koji se održavao tada u mog gradu, imala sam samo 11. godina. Tata je radio u fabrici automobila i imao je puno prijatelja koji su radili taj festival, jedan od njegovih poznanika je bio u žiriju festivala. Molila sam oca da me odvede tamo, oni mi je govorio da ne mogu jer je granica za nastup bila 16. godina, a ja sam imala manje godina u tom periodu – kaže ona.

Roditelji su je podržali u nameri da se bavi muzikom, pa su činili sve da zarade dvovoljno novca za Sabinin prvi album koji je snimila u ranoj mladosti. Njen muzički put koji je krenuo uzlaznom putanjom prekinuo se 1991. godine kada se udala i zbog ratnih dešavanja na ovim prostorima sa porodicom preselila u Švedsku gde i danas živi.

Tamo je završila fakultet i danas radi na prishijatrijskoj klinici kao medicinska sestra na odeljenu koje se bavi lečenjem zavisnika od droge i alkohola.

Sada je dočekala svojih pet minuta da ostvari svog dugogodišnji san, pa je specijalno iz daleke Skandinavije došla u šou „Nikad nije kasno“ i poručila:

Ja sam ostvarena žena, uživam u poslu koji radim. Imam fantastične dve ćerke, majku koja me podržava u svemu, pesma je zrak koji udišem. Ovo učešće je samo krem šlag na ceo moj život.

Za prvo pojavljivanje u takmičenju pevača veterana odabrala je čuveni hit Šemse Suljaković „Javi se, oteraj tugu“, a mnogi su je posle nastupa uporedili sa nekadašnjom učesnicom Željkom Jurišić koja ima sličnu boju glasa i stil pevanja kao Sabina.

Pesmom je razgalila sve u studiju, dok je maestralni orketrar na profesionalno vrhunskom nivou ispratio njenu izvedbu koja je mnogima naterala suze na oči.

Pesma ti je lek, lek za tvoju dušu, lek od tvoga posla koji je stresan mnogo. Ono što mi se dopalo je ono što si shvatila šta voliš da pevaš i šta ti leži. Odabrala si odličnu pesmu i tako si je lepo izvela. Želim ti svaku sreću u životu– rekla je Neda, a odmah se Mare nadovezao:

Ja bih se složio sa Nedom sve što je rekla, drago mi je što ste ove sezone sa nama ovde. Ne pevate kao amater i žao mi je što to niste radili u poslednjih 30 godina, i ajde da to popravimo.

Vi ste jednu veliku tugu oterali ako je uopšte bilo ovde, i od mene jedno veliko tak (bravo) zaključio je je Stefan Buzurović.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković