Mirjana Alempić Kušić otkrila da je delila scenu sa Indeksima, a jedna zvezda joj je uzor: „Zato sam i pevala tu pesmu“ (VIDEO)

Svojim šarmom i vedrinom nastavnica muzičke kulture Mirjana Alempić Kušić osvojila je publiku u emisiji „Nikad nije kasno“ a u razgovoru za Grand otkrila je da je sarađivala sa velikim muzičkim imenima poput Indeksa i Gorana Bregovića, ali i da je dugogodišnji rad u prosveti želela da obeleži na glamurozan način.

-Želela sam da obeležim jubilej 30 godina rada u školi učešćem u „Nikad nije kasno“ – otkrila je Mirjana zašto se prijavila za učešće u popularnom takmičenju, a odmah je prokomentarisala kako doživljava to što se našla u obrnutoj ulozi, da ne ocenjuje ona, već da ocenjuju nju.

Mirjana Alempic Kusic10

-Sada tek vidim da deci nije baš ni lako ni jednostavno kada ih ocenjujem, mada sam ja blag nastavnik i moj predmet je predivan. Ali kreativno je i uvek imamo prosek 4,30 i nešto.

Ona je otkrila i da je njen sin zapravo glavni krivac zbog kojeg se našla na velikoj Grandovoj sceni.

-Sedeli smo zimus moj sin koji svira harmoniku i ja i nešto pevali, onda je on meni predložio da se prijavim za ovo takmičenje. Iako nisam odmah pristala on mi je objasnio da učestvuju i neki ljudi koji uopšte nemaju dodira sa muzikom, a dođu ovde i bude im lepo. Insistirao je da probam, i ja sam posle par dana razmišljanja rešila da se prijavim – ispričala je Mirjana.

MIRJANA ALEMPIC KUSIC 51 GOD. ROGATICA BIH 2

Takmičarka se prisetila momenta kada je bila deo dečijeg programa na sarajevskoj televiziji, pa je priznala da je to jedan od najlepših momenata u njenom životu.

-To je bilo osamdesetih godina, bila sam deo „Malog šlagera“ gde sam nastupila i kao solista, a potom i prateći drugu decu. „Nedeljni zabavnik“ je tada vodio Seid Memić Vajta koji je bio u zenitu popularnosti, a imala sam susrete i sa Nedom Ukraden. Sa Indeksima sam i nastupala, a u hitu „Pristao sam biću sve što hoće“ Bijelog dugmeta sam pevala deo pesme – rekla je Mirjana kojoj je ovo iskustvo iz mlađih dana pomoglo da oformi bend.

Mirjana Alempic Kusic11 1

-Onda smo 1991. mi deca napravili jedan tehno-pop bend u kojem sam ja bila vokal i snimili smo album. Ali eto, razišli smo se.

Za sam kraj razgovora priznala je za naš portal koja poznata pevačica je bila njen muzički uzor, a odgovor će iznenaditi sve.

-Neda Ukraden mi je u to doba nekako bila baš uzor. Zato sam i pevala u prvoj emisiji upravo pesmu koju je pevala Neda u to vreme.

BONUS VIDEO: Mirjana Alempić Kušić – Nikad nije kasno – Live

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić/V.Brusin