Login/Registracija

MAGIJA NA SCENI: Potez takmičarove ćerke dirnuo srca svih

IMG 2017

Nikola Albahari Salaćin (45) rešio je da nastavi porodičnu tradiciju i poput njegovih roditelja lati se mikrofona još tokom srednje škole.

-Išao sam u muziču školu na odsek solo pevanja, a psole sam počeo da igram u jednoj plesnoj grupi koja je vezana za jevrejsku opštinu, pa sam na taj način došao u dodir sa jevrejskom muzikom koja će kasnije da postane jedan jako bitan deo mog života i onoga čega se bavim- ispričao je takmičar.

Takmičar se može pohvaliti izuzetno bogatim i zanimljvim životom, a veliku pažnju publike privuklo je njegovo prezime koje za njega ima poseban značaj.

-Albahari je devojačko prezime moje suoruge Matilde, a moje devojačko je Salaćanin (smeh). Tako da se sad oboje preivamo Albahari Salaćanin, kao i naša ćerka Hana. Inače imam i stariju ćerku Julijanu iz prvog braka- otkrio je Nikola.

Iako je veteranov talenat nesporan, šou su mu definitivno ukrale supruga i ćerkica koja je sa samo tri godine zapevala pred publikom u studiju. Ništa manje pažnje nije privukla ni Matilda, posebno kada je Žiki Jakšiću objašnjavala čari joge i meditacije.

-Čekaj kako ide ta medidacija, sednem, ukrstim noge i šta dalje? Ima nešto sa prstima kako to ide? – pitao je on, dok je Nikolina supruga sugerisala:

-Ovo dva prsta su za cirkulaciju, a druga dva za meditaciju i moraš da ukrstiš oči.

IMG 1995

Naravno, lavina smeha usledila je u studiju, a Žika je odlučio da tokom Nikolinog izvođenja numere „General bez činova“ bude u transcedentalnoj meditaciji sedeći sa ukrštenim nogama na stolici. Da stvar bude još zanimljivija Jakšiću su se pridružili i članovi orkestra!

Nakon lavine smeha i dobre zabave došlo je vreme da Nikola pokaže svoj talenat. Iako se može pohvaliti da peva na čak petnaest jezika, ovoga puta publiku je zabavio numerom na srpskom.

IMG 1993

Prava magija nastala je kada mu se na sceni pridružila ćerkica, a ovaj emotivan trenutak raznežio je sve prisutne.

-Super je, ali bih lično voleo da čujem kako pevaš na nekom drugom jeziku. Ja imam mnogo prijatelja u Izraelu i Jevreja iz Srbije koji su još uvek tu. Jako poštujem tu kuluturu i muziku i baš bih voleo da te čujem u tome, u hebrejskim i grčkim pesmama- istakao je Kiki, sa kojim se usaglasila Ivana Dudić koja nije krila oduševljenje Nikolinim izvođenjem.

IMG 2014

Mare je pohvalio izbor pesme s obzirom da smo ovu numeru samo nekoliko puta imali prilike da čujemo na Grandovoj sceni.

Nemam zamerke što se tiče tvog izbođenja, ali kada je u pitanju tvoj glas mislim da treba pažljivije da biraš to što ćeš da pevaš. Tvoj manir nije za čvršće pevanje, imaš snagu i visinu, ali bih te radije čuo u drugom maniru jer znam da možeš mnogo više- poručio je Mare.

IMG 2064
Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović