Login/Registracija

Zlatiborski mačak RASPAMETIO žiri: „Ovo je bilo pod prečku, ne treba ozvučenje, ubijaš“

Iako se Vladan Stojić Malika (54) iz Užica ceo život bavi muzikom, tek sada je skupio hrabrosti da se okuša u nekom velikom muzičkom takmičenju.

Kao dete je radio mnoge seoske poslove i pomagao roditeljina u poljoprivredi, a spas od teškog seoskog života je pronašao upravo u muzici. Još u ranom detinjstvu dobija nadimak Malika koji i danas nosi, a u svom prvom pojavljivanju u emisiji „Nikad nije kasno“ ispričao je kako je došlo do toga da ovaj neobičan nadimak postane njegovo prepoznatljivo ime u muzičkom svetu.

-Kad sam bio dete, bilo je nas dosta dece u komšiluku, ja sam bio najvredniji da poslušam sve starije, pa su mi tako govorili „idi mali, ajde mali do prodavnice“ i tako je taj nadimak nastao i ostao do danas. Sa roditeljima sam tada puno radio na imanju, nije bilo sekunde odmora, pa mi je muzika bila jedini izlaz iz te teške situacije – kaže on.

Veteran ističe da je naponosniji na činjenicu da je godinama radio trubačkom u orkestru čuvenog Miće Petrovića, inače oca našeg najpoznatijeg trubača Dejana Petrovića. Od njega je mnogo naučio, ali ga je Mića naterao da nauči da svira jedan instrument.

-On mi je rekao moraš naučiti doboš da sviraš, kad stane nas deset trubača oni svima daju novčanice, tako sam ja vežbao dan i noć i naučio da sviram doboš i pevao sam u orkestru. Posebna mi je čast što sam radio godinama sa njim – dodaje veteran.

Čim je izašao na Grandovu scenu, ovaj Užičanin je svojim šarmom i osmehom osvojio sve, a Žika Jakšić je ispričao jednu anegdotu o trubačina.

-Gde god da se pojavi ekipa trubača, oni jurnu kao bakšiš terijeri, znači kad počnu da duvaju u trubu, pa to ide bakšiš sa svih strana – rekao je Žika.

Vladan se publici i žiriju predstavio pesmom „Hej mladosti, hej živote“, a izvedbom je pokazao i dokazako koliko su zapravo Užičani glasni, a mnogi su komentarisali da za njegovo pevanje ne treba ozvučenje.

-Bilo je pod prečku što se kaže! Iako ovo nije moja šoljica čaja, bilo je fenomenalno – rekla je glumica Ivana Dudić, a Kiki Lesandić je komentarom nasmejao sve:

-Zlatiborski mačak opasan! Pazi, njemu ne treba ozvučenje kad peva, ubija – a premijer Mare je zaključio svojim komentarom:

-Da, golman je otišao kući, shvatio je da nema šta da traži ovde. Što se tiče glasovnih mogućnosti i volumena, milsim da se on dosta kontrolisao. Ovo je jedna interesantna pesma, koja se svira i sa trubačima. Bravo Vlade, dobro nam došao.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković