Zlatiborski mačak RASPAMETIO žiri: „Ovo je bilo pod prečku, ne treba ozvučenje, ubijaš“

IMG 1799

Iako se Vladan Stojić Malika (54) iz Užica ceo život bavi muzikom, tek sada je skupio hrabrosti da se okuša u nekom velikom muzičkom takmičenju.

Kao dete je radio mnoge seoske poslove i pomagao roditeljina u poljoprivredi, a spas od teškog seoskog života je pronašao upravo u muzici. Još u ranom detinjstvu dobija nadimak Malika koji i danas nosi, a u svom prvom pojavljivanju u emisiji „Nikad nije kasno“ ispričao je kako je došlo do toga da ovaj neobičan nadimak postane njegovo prepoznatljivo ime u muzičkom svetu.

-Kad sam bio dete, bilo je nas dosta dece u komšiluku, ja sam bio najvredniji da poslušam sve starije, pa su mi tako govorili „idi mali, ajde mali do prodavnice“ i tako je taj nadimak nastao i ostao do danas. Sa roditeljima sam tada puno radio na imanju, nije bilo sekunde odmora, pa mi je muzika bila jedini izlaz iz te teške situacije – kaže on.

Veteran ističe da je naponosniji na činjenicu da je godinama radio trubačkom u orkestru čuvenog Miće Petrovića, inače oca našeg najpoznatijeg trubača Dejana Petrovića. Od njega je mnogo naučio, ali ga je Mića naterao da nauči da svira jedan instrument.

Capture 6 26

-On mi je rekao moraš naučiti doboš da sviraš, kad stane nas deset trubača oni svima daju novčanice, tako sam ja vežbao dan i noć i naučio da sviram doboš i pevao sam u orkestru. Posebna mi je čast što sam radio godinama sa njim – dodaje veteran.

Čim je izašao na Grandovu scenu, ovaj Užičanin je svojim šarmom i osmehom osvojio sve, a Žika Jakšić je ispričao jednu anegdotu o trubačina.

-Gde god da se pojavi ekipa trubača, oni jurnu kao bakšiš terijeri, znači kad počnu da duvaju u trubu, pa to ide bakšiš sa svih strana – rekao je Žika.

IMG 1770 1

Vladan se publici i žiriju predstavio pesmom „Hej mladosti, hej živote“, a izvedbom je pokazao i dokazako koliko su zapravo Užičani glasni, a mnogi su komentarisali da za njegovo pevanje ne treba ozvučenje.

-Bilo je pod prečku što se kaže! Iako ovo nije moja šoljica čaja, bilo je fenomenalno – rekla je glumica Ivana Dudić, a Kiki Lesandić je komentarom nasmejao sve:

-Zlatiborski mačak opasan! Pazi, njemu ne treba ozvučenje kad peva, ubija – a premijer Mare je zaključio svojim komentarom:

IMG 1874 1

-Da, golman je otišao kući, shvatio je da nema šta da traži ovde. Što se tiče glasovnih mogućnosti i volumena, milsim da se on dosta kontrolisao. Ovo je jedna interesantna pesma, koja se svira i sa trubačima. Bravo Vlade, dobro nam došao.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković