Dodajte egzotičan ukus omiljenom mesu: Piletina u kari sosu, jednostavno i efektno

kari3

PIletina je često na stolu u mnogim domaćinstvima, a razni su načini koji ovom mesu mogu dati najrazličitiju paletu ukusa. Glumac i pantomimičar Marko Stojanović predstavio je jedan jednostavan recept za pripremu piletine u kari sosu koji se tako jednostavno spravlja, a donosi egzotičnu notu popularnom obroku sa mesom.

kari4

Sastojci:

  • glavica crnog luka
  • jedan praziluk
  • jedna paprika
  • jedna ljuta papričica
  • jedna tikvica
  • 200g pečuraka
  • 300g pilećeg filea
  • Kari
  • kurkuma
  • so i biber
  • suvo grozđe
  • 2 čena belog luka
  • 1 kiselo mleko (punomasno)
  • Prilog pirinač+proso.
kari2

Priprema:

Povrće iseckajte na trakice pa izdinstajte na maslinovom ulju. Dodajte kari i kurkumu, so i biber. I na kraju kiselo mleko. Ako pravite sa piletinom onda sve isto samo se prvo stavi piletina.

Servirajte uz proso i pirinač koji ste kuvali zajedno.

Pogledajte u videu kako Marko Stojanović priprema piletinu u kari sosu. Prijatno!

Ne propustite i:

Foto: Printscreen youtube,
Autor: A.Dačić/Prakticnazena.tv