
Brzi i zabavni slatkiš kojem je nemoguće odoleti, a spravlja se prilično jednostavno. Možete ga preliti čokoladom, ukrasiti nugat kremom ili jagodama, što preporulujemo u ovom trenutku kada je sezona ovog voća uveliko počela.
Sastojci
- 1,5 šolja brašna
- 1 šolja šećera
- 3 supene kašike kakao praha
- 1 kafena kašičica sode bikarbone
- 1 kafena kašikica sirćeta
- 1 kafena kašikica ekstrata vanile
- 5 supenih kašika ulja
- 1 šolja vode
Priprema:

Prvo se suvi sastojci spoje i promešaju, a onda se dodaju tečni. Kad se dobro sve sjedini, stavi se u pleh i peče oko 35 minuta na 175 stepeni. Kad se ohladi od gore može da se stavi glazura od čokolade, premaže marmeladom, nugat kremom ili ukrasi svežim jagodama.
Prijatno!