Sladoled kolač sa jagodama – brzo i preukusno, prave ga čak i amateri

Screenshot 2023 05 18 182033

Ledeni kolač sa jagodama se brzo i lako pravi i toliko je jednostavan da čak i onaj koji nije vičan u kuhinji može da ga napravi.

-Ništa teško, ništa komplikovano, ne pečemo ni kore, jedino što treba da stoji u zamrzivaču da bi se steglo, tačnije da bi bio baš sladoled – rekla je Nataša Pavlović u emisiji „Praktična žena“ i dodala da je to njena omiljena poslastica leti.

Screenshot 2023 05 18 182023

Sastojci za koru:

  • 3 šolje mlevenog keksa
  • 3/4 šolje otopljenog putera
  • 2 kašike šećera

Sastojci za fil:

  • 250g krem sira
  • 1/2 šolje prah šećera
  • 400ml kondezovanog mleka
  • 1 šolja umućenog šlaga
  • 1 šolja jagoda sečenih na kockice
  • 2,5 šolje celih jagoda

Priprema:

Pomešajte mleveni keks, puter i šećer. Dobićete mrvičastu smesu, ne treba da bude lepljiva. Pospite polovinu smese na dno veće vatrostalne posude. Cele jagode stavite u blender i sameljite te pomešajte sa krem sirom, šlagom, kondezovanim mlekom i šećerom. Na kraju dodajte i jagode sečene na kockice. Smesu izlijte preko korice, a zatim na fil stavite i drugu polovinu mrvičaste smese. Kolač stavite u zamrzivač na najmanje tri sata, a pola sata pre služenja izvadite iz zamrzivača.

Foto: Grand,
Autor: I. Ankić