SUSRET ZLATA VREDAN: Aleksandar Josifovski poklonio Tifi patike, evo koji je razlog

aleksandar josifovski zvezde granda
Aleksandar Josifovski, foto Z.K.Munja

Posle američke turneje pevač koji je poznat široj javnosti po učešću u „Zvezdama Granda“, po neverovatnom vokalu, ali i po turbulentom životu Aleksandar Josifovski, nastavio je svoju muzičku turneju ni manje, ni više nego sa „Bijelim dugmetom“.

Turneja u Australiji za njega je predstavljala i više od same turneje jer, kako sam kaže, imao je mogućnost da nastupa sa jednim od svojih idola, ali i da Tifi pokloni patike.

-Znao sam da moram na turneji da dam sve od sebe, sve mi prolazilo kroz glavu, sve, čak i kako sam birao pesme ‘Bijelog dugmeta’ sa Đorđem Davidom za ‘Zvezde Granda’. Njihovim pesmama sam mnogo postigao u samom takmičenju i neću zaboraviti taj trenutak pre otvaranja koncerta u Australiji, stajao sam i osetio da treba 300 odsto sebe da dam. Bilo je i treme i odgovornosti i sreće koja rečima ne može da se opiše– istakao je Aleksandar za Grand.

aleksandar josifovski goran bregovic
Josifovski sa Goranom Bregovic, foto Privatna arhiva

Josifovski kaže da je tokom turneje najviše vremena proveo sa Tifom i da mu se on čini najblijskim, ali i ističe da je on jedan od njegovih muzičkih idola.

Upoznao sam Tifu pre nekoliko godina kad sam sa Đorđe Davidom išao u Sarajevo na proslavu 40 godina postojanja ‘Divljih jagoda’ i iskren da budem iznenadio sam se da me se Tifa setio, naravno da mi je to bilo posebno drago. Tifa je jedan od mojih idola i krenuo sam muzički pravac kojim je on išao dok je ‘Bog hodao po zemlji’– rekao je Josifovski.

Aleksandar Josifovski poklonio Tifi patike

aleksandar josifovski tifa

Nije bilo prilike da zajedno otpevaju nešto na bini, ali se nada da će se i to dogoditi na nekom od narednih susreta.

Ipak, ističe jedan trenutak koji ovaj pevač navodi kao jako važan za njegovu karijeru i koji će dugo pamtiti.

-Posle mog nastupa, Tifa je bio u bekstejdžu, prišao i rekao mi “Brate moj, hoću samo nešto da ti kažem. Vidim da si okej momak, da radiš svoj posao odlično i pusti ljude neka oni to pričaju ako isto to misle i ako se oni osećaju komotno da te slušaju“. Rekao mi je još par rečenica koje će mi sigurno biti smernica kako za muziku, tako i za život koje ne bih da otkrivam, ali ću ih pamtiti sigurno zauvek– s osmehom je izjavio Aleksandar.

Aleksandar Josifovski: Susret sa Tifom nikad neću zaboraviti

aleksandar josifovski alem islamovic

Pevač je želeo na neki način da se oduži legendarnom članu „Bijelog dugmeta“, pa je odlučio da mu pokloni nešto na Tifino iznenađenje.

-Pošto sam poručio dva para istih patika, pitao sam ga da li mogu da mu poklonim jedne od njih. Ustanovili smo da broj patika odgovara i sutradan mu doneo. Jednostavno sam osetio potrebu da mu se odužim za te reči i zato što čovek ljudina. I eto sad imamo Tifa i ja iste patike. Nadam se da će ih nositi– istakao je Josifovski.

aleksandar josifovski i djorjde david

Podsetimo, pevač je prošle godine ostvario jedan od svojih najvećih snova kada je na prvu američku turneju otišao sa najvećom muzičkom zvezdom Lepom Brenom. Nije krio sreću i ponos što je baš njemu pripala čast da nastupa sa muzičkom divom.

-Pozvali su me ljudi odande iz organizacije i naravno da sam odmah prihvatio. Ja ću biti kao njena predgrupa, tačnije pevaću pre nje nekih sat vremena svoj repertoar, a zatim će ona imati koncert od oko dva i po sata- istakao je uzbuđeno tom prilikom.

BONUS VIDEO: Aleksandar Josifovski „Rodio sam se tri puta“

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/Privatna arhiva,
Autor: S. Ćulibrk