Najbolji performansi u „Zvezdama Granda“: Od zmije, ludačkih košulja do plesnog haosa (VIDEO)

IMG 4411

Godinama unazad subota je znaku „Zvezda Granda“ i mladih talenata koji svoju pevačku karijeru započinju upravo kroz najgledanije takmičenje. Osim onih koji svojim vokalom oduševe milionski autorijum, muzicki šou je često u znaku i neverovanih scenskih perfomansa.

O njima se najvise priča i piše, a čini se da ovaj vid umetničkog i scenskog izražavanja nudi najviše potencijala za kreativnost i napredak iz kruga u krug.

Tokom šesnaest sezona takmičenja na velikoj Grandovoj sceni odigralo se pregršt perfomansa, a samo pojedini su se u potpunosti istakli.

MG 6100

Filip Pecovski imao je nastupe za pamćenje i umeo je da u „Zvezdama Granda“ izazove oduševljenje, ali i da izmami osmeh specijalno osmišljenim koreografijama.

Ni Dana Bušić nije prestajala da intrigira žiri i gledaoce svojom pojavom, ekcentričnim kostimima i neobičnim nastupima.

busic

Sve je radila u dogovoru sa Đorđem Davidom, a često je i njen mentor pratio umetnički izraz svoje takmičarke.

Ne smemo zaboraviti ni Zorju Pajić koja je briljirala u „Zvezdama Granda“. Svaki nastup vredno je pripremala, a tokom jednog umala je i nastradala, ali je u poslednjem trenutku izbegla kran koji je išao ka njoj.

I Aleksandar Misojčić trudio se da bude zapažen, ali mu je u tome najviše pomogla Jelena Karleuša koja je jednom prilikom i zaigrala sa njim na sceni.

I dan danas pamte se momenti kad su Jelena Karleuša i Mira Škorić bile plesna pratnja svojim kandidatkinjama.

MG 1427

Ivan Simić umeo je da skrene pažnju na sebe originalnim nastupom koji je osmišaljavao u dogovoru sa mentorom. Ipak, najviše se pamti trenutak kada je zajedno sa Aleksadnrom Milićem Milijem razbio času o glavu.

Konstraktin hit “In corpore sano” bio je veliki izazov za takmičare, ali je Tamara Vujačić bila najinspirativnija i osmislila origanalan perfomans u najgledanijem takmičenju.

Željko Vukčević sve je oduševio kada je angažovao dečiji hor iz Podgorice kako bi dočarao pesmu koju je tada izvodio. Ali pored ovog nastupa još jedan je bio veoma zapažen, a to je onaj u kom mu je Marija Šerifović na sceni otvorila ni manje ni više nego pivo.

Tu su i braća Kazić koji su kroz celo takmičenje uz pomoć mentora Saše Popovića priređivali neverovatan šou na sceni.

kazici2

Marija Gruevska iz Makedonije bez premca nosi titulu najekstravagantnije takmičarke „Zvezda Granda“.

Svojim nastupima u smelim i provokativnim kombinacijama nije prestajala da iznenađuje žiri i gledaoce. Oreol na glavi, balska haljina i specijalno osmisljeni kostimi bili su samo neki od načina da se istakne kroz šou.

Ona je sve je iznenadila kada se na sceni pojavila kao kaluđerica, a u istom nastupu i skinula odoru.

IMG 4738

Ali ni tu nije kraj. Mnogi komentarišu da je najhrabriji potez kada se je na sceni pevala dok joj je zmija bila oko struka.

Najbolje performanse u „Zvezdama Granda“ pogledajte u videu ispod.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić