Login/Registracija

BRUJI REGION! Zorja Pajić se otisnula u druge vode: „Mislim da me neće OSUDITI“ (VIDEO)

0fe4c8fb6edf8908642544166c89717113e3b4bf

Od kada se predstavila široj publici u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, Zorja Pajić ne prestaje da niže uspehe na poslovnom planu.

Ona je do sada snimila je nekoliko pesama koje su postale hitovi, otvorila je svoju školu pevanja gde radi sa mladim talentima, a dodatnu populatnost je stekla u takmičenju „Izbor za pesmu Evrovizije“ gde je ostvarila zapažen rezultat. Kako se poslovni uspesi samo nižu tako je letos dobila još jednu neverovatnu poslovnu ponudu i po prvi put će se oprobati na filmskom platnu.

Naime, pevačica je dobila dobila poziv da uradi muziku čak za dva filma. Za prvi film „Republika Srpska borba za slobodu“ režiju potpisuje Boris Malaguski, a beogradska premijera je održana sinoć. Pevačica ne krije uzbuđenje zbog novih poslovnih poduhvata, a sa nama je podelila kako je izgledalo njeno prvo filmsko iskustvo.

-Nakon takmičenja za pesmu Evrovizije, stekla sam zaista veliku pažnju i medijski publicitet i milsim da sam dobila mnogo ljubavi od strane publike. Jako mi je drago što su ljudi prepoznali ono što je lično moje stvaralaštvo i još jednom sam dokazala da je moj glas ono što mene najviše opisuje uz moju ličnost – kaže ona i otkriva kako je reagovala kada je dobila prvi poziv za novi poslovni poduhvat:

IMG 20221209 WA0012

-Poziv od Borisa Malagurskog je nekako došao logično, mi smo porodični prijatelji da tako kažem i već smo sarađivali na nekim manjim projektima. Međutim, ovaj film je zaista jedan veliki prokjekat i naravno da sam bila oduševljena i počastvovana što sam baš ja deo toga. Bila sam na premijeri filma i jako sam seećna što sam svoj glas čula u bioskopskoj sali, to me je učinilo jako ponosnom. Pesmu za ovaj film smo radili moj suprug Lazar i ja i to je zaista nešto posebno.

Film „Republika Srpska borba za slobodu“ našao se na meti kritika bošnjačkih ekstremista i mnogi pripadnici ove zajednice u regionu su želeli da ospore ovaj film i da zabrane njegovo prikazivanje. Nas je zanimalo kako Zorja komentariše ove reakcije i da li će njena publika iz Bosne pogešno protumačiti to što je ona deo ovog ostvarenje.

-Smatram da je sloboda govora nešto što ne sme da se oduzme ni u jednom trenutku nikome. Žao mi je što postoje ekstremisti koji će, bez da su pogledlai film i da su ušli dublje u priču pokušati to u startu da ospore i osude. Ja mislim da nema razloga da dobijam osude sa Balkana iz bilo koje zemlje. Neko sam ko uvek širi i podržava ljubav, mir, slogu i smatram da sam to do sada pokazala. Već u finalu „Zvezda Granda“ sam se potrudila da pokažem da mi treba svi da se volimo i poštujemo – dodaje pevačica.

Još jedan projekat u kome će se čuti Zorjin glas jeste film „Da li ste videli ovu ženu“ koji će uskoro ugledati svetlost dana, a naslovna numera koja je izašla danas jeste na turskom jeziku. Pevačica je sa nama podelila svoje iskustvo sa ovog snimanja kao i znanje turskog jezika, nimalo lakog za učenje, a koji je perfektno savladala za pesmu „Yıldızların Altında“

-Uživala sam radeći oba projekta, bilo mi je jako zabavno. Ne da nisam savladala jezik, nego samo znam da kažem hvala puno, ali nisam sigurna (smeh). Pesme u oba filma su tradicionalne narodne numere i jako mi je drago što sam se dohvatila i strane narodne muzike. Pevanje na turskom mi nije teško palo, ima zaista puno nekih momenata koji su sastavni deo vežbi u mojoj školi pevanja. Aranžman za ovu numeru su radili Vasil Hadžimanov, Lazar Pajić, Stipe Šoškić, nisam imala kontakt sa Vasilom, ali mi je drago što smo u istom projektu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati bližu saradnju- zakčljučila je Zorja za Grand.

Foto: Z.K.Munja/Teodor Sre'kovi',
Autor: T. Bogavac/A. Milinković