Login/Registracija

USPOMENA STARA DVE DECENIJE: Sofra zasvirao OMILJENU PESMU, u sve se umešali njegovi roditelji (VIDEO)

Godinama unazad Aleksandar Sofronijević važi za jednog od najboljih harmonikaša koji se može pohvaliti uspešnom saradnjom sa najvećim imenima muzičke scene. Ipak, period pre popularnost i svoje prve korake ka uspehu nikada neće zaboraviti.

– „Srpsko kolo“ našeg velikog harmonikaša Bojana Jovanovića. Sa ovom numerom sam pobedio na takmičenju za prvu harmoniku Jugoslavije 2002. godine u Sokobanji- prisetio se Sofra uz video svog nastupa koji iz jednog razloga ima još veću simboliku za njega.

-Ne smemo da zaboravimo takve umetnike kao sto je bio naš Boki velemajstor velike duše i najveće ljubavi prema harmonici. Ovaj snimak sa probe sa Velikim tamburaškim orkestrom RTV Vojvodine su snimili moji roditelji, mama Milena i tata Radovan koji su bili tada uz mene i 2002. godine- otkrio je Sofra što je izazvalo divljenje brojnih ljubitelja njegove muzike.

Usledila je lavina komentara i pohvala na društvenim mrežama od strane fanova, ali i kolega koji nisu ostali imuni na zvuk Sofrine harmonike.

„Ti prvo dušom sviraš, pa onda prstima“; „Bravo maestro“, „Predivno, kakva uspomena“, „Majstor nad majstorima“, „Sofra je vanvremenski genije“, „Žao mi je što se ovom umetniku ne poklanja više pažnje, zato ti čestitam Sofro!“, samo su neke od reakcija.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram/ Printscreen,
Autor: J. Jović