Login/Registracija

Tanja Savić uživa u prazniku sa sinovima, a igru koju poštuju svakog Uskrsa naučili su u Australiji: „Tada se jako smejemo“

TANJA SAVIC NNK SNIMANJE 22092022 FOTO ELENA 70 ok

Za Tanju Savić Vaskrs predstavlja poseban praznik koji voli da provede sa sinovima Maksimom i Đorđem. Kako kaže, to je dan kada ne radi i kada se u potpunosti posveti porodici i običajima. Ranije su praznike slavili u Australiji, gde su živeli, a pre tri godine su bili razdvojeni jer je pevačicin suprug decu odveo sa sobom u Zemlju kengura dok je ona bila u Srbiji.

Običaji su isti kao i u svakoj porodici. Jedino, doneli smo igru iz Australije vrlo interesantnu gde krijemo jaja ispod drveta u dvorištu. Obično krijem u žbunju i onda deca traže. Tada se jako radujemo i smejemo – priča Savićeva i dodaje da je njena sestra Bilja spretnija u spremanju vaskršnjih jaja:

Bude praznične euforije, pogotovo kod mene jer sam kao malo dete kada treba jaja da se farbaju. Moja sestra Bilja bolje farba jaja od mene, zna razne tehnike i brža i efikasnija je u tome. Ja znam samo tradicionalno farbanje sa lukovinom i stavljanjem jaja u čarapu. To sam naučila od majke.

tanja savic 3 ok

U razgovoru za “Blic” prisetila se i kako je slavila Vaskrs sa roditeljima i drugarima u rodnom Smederevu.

Pamtim ga po suncu, osmesima i radosti. Od ranog jutra smo ustajali i izlazili napolje, uživali smo u prolećnim danima nakon duge zime. Pamtim Vaskrs više po osmesima drugara i drugarica iz komšiluka, svi smo bili srećni i niko se nije ljutio ako izgubi u kuckanju jajima– priča Tanja i dodaje:

Ono što pamtim još, vrlo interesantno je to da nam je mama uvek kupovala novu odeću za taj dan. Sačekala bi nas neka lepa nova trenerka i patike na krevetu čim se probudimo. Mi bismo odmah to oblačili za praznik, baš smo bili srećni. Nekako, više smo se radovali sitnicama. Ljubav se osećala u vazduhu.

(Blic)

BONUS VIDEO:

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: S. Č./ Blic