Login/Registracija

Preminuo autor mnogih hitova, pevači neutešni: „Ne možemo da verujemo, prerano je“

Draško Savić, čuveni tekstopisac, kompozitor i autor mnogih hitova, preminuo je sinoć, 4. novembra u 47. godini.

Vest o njegovoj iznenadnoj smrti zatekla je mnoge poznate pevače, a među prvima se oglasilo nekadašnja zvezda „Granda“ Nemanja Nikolić, koji je godina sarađivao sa Draškom i koji mu je napisao hitove „Bebo moja“ i „Da se napijem“.

-Dragi prijatelju, hvala ti na ovoj pesmi, hvala i za ostale koje si mi napisao. Putuj sa anđelima i neka ti je večna slava – poručio je slomljeno Nemanja.

Tokom svoje bogate karijere Draško je sarađivao sa velikim zvezdama poput Verice Šerifović, Suzane Jovanović, Saše Popovića, Snežane Đurišić, Nade Topčagić, Đanija, Biljane Jevtić, Aleksandre Ristanović, za koje je napisao i velike hitove.

Bio je jedan od najplodonosnijih kompozitora i tekstopisaca narodne muzike na našim prostorima, otac dvoje maloletne dece i jedan od onih koji je uvek bio tu za pomoć, zbog čega je njegov prerani odlazak još više pogodio sve.

Veoma tužna vest. Otišao je jedan veliki umetnik, veliki kompozitor, velika duša… Dovoljno je samo reći “Dobro veče, muzikanti”, pa tako redom, a red je veliki. Veoma mi je žao, nećemo te zaboraviti! Počivaj u miru, voli te tvoj Tetejac! – napisao je neutešno Dejan Tejovac, nekadašnja zvezda „Granda“ za koju je Draško napisao pesmu „Šuška se, šuška“.

Neutešan je i Miki Gajić, pevač kom je Draško napisao mnoge hitove, a jedan od njih je i „Bole usne moje“.

-Poslednji pozdrav mom prijatelju, autoru mojih najvećih hitova. Još ne mogu da verujem da se tako prerano desilo. Poslednji pozdrav Drale moj, neka ti je večna slava, još dugo ćemo slušati, a i pevati tvoje pesme. Iskreno saučešće porodici – oprostio se Miki od svog dugogodišnjeg saradnika.

Pre jedanaest godina Draškov trogodišnji sin Lazar oboleo je od teškog oblika leukemije, zbog čega je na društvenim mrežama tada organizovana akcija prikupljanja sredstava za njegovo lečenje i transplataciju matičnih ćelija.

Foto: Fejsbuk,
Autor: I. Ankić