SVE JE TEŽE! Pevač jedva sastavlja kraj sa krajem, smršao 70 kilograma i progovorio o borbi sa tumorom: „Spavam na fotelji, čeka me hemoterapija“

djalinac djura 1

Otkako je otac četvoro dece i nekadašnji učesnik muzičkog šou programa „Nikad nije kasno“, Đura Đalinac (47) iz Sremske Mitovice za Grand izneo detalje svoje teške, životne situacije, kao i zdravstenog problema zbog kog je smršao 70 kilograma, javnost je ostala zapanjena zbog saznanja da dijagnoze i pomoći mesecima nema.

Nakon nekoliko meseci borbe sa nepoznatim i onim najopasnijim -vodom u stomaku, Đura je konačno dobio dijagnozu lekara. Na žalost, vesti nisu dobre, ali ovaj hrabri čovek se ne predaje. Kaže, neće, ne želi i ne može da se preda zbog četvoro dece kojima je preko potreban.

Za Grand Đura je govorio o opakoj bolesti i svim nedaćama koje su ga poslednjih meseci snašle i otkrio kako podnosi najtežu borbu u životu.

djura djalinac 1

-Držim se, moram! Doktorka kaže da postoji mali tumor, ali da nije agresivan i da je na vreme otkriven. Inače dijagnoza je Adenokarcinom peritoneuma, ali izgleda da je to metastaza adenokarcinoma, najpre gornjeg dela digestivnog trakta. Imao sam sreću što nije na drugom mestu, inače bih odavno bio mrtav. Čeka me sad hemoterapija koja će uništiti tumor i sprečiti da dalje napreduje, možda će me i operisati, videćemo vremenom– sa knedlom u grlu priča Đalinac i otkriva da mu najveći problem i dalje predstavlja voda.

Danas su mi opet izvadili dvanaest litar vode, a pre dve nedelje deset, ta voda mi baš pravi problem. Sutra bi trebalo privatno da ponovim magnetnu rezonancu, da obavim još neke preglede i snimanja, a onda krećem sa hemoterapijom. Ako analize pokažu isto, a ako bude nekih promena, opet idem na konzilijum onkologa u Sremsku Kamenicu– dodaje.

djura

Kaže da je borba velika, ali da uprkos mršavljenju i lošem zdravstvenom stanju, mora da ima snage da hrabro ide dalje. Ne dozvoljava sebi da poklekne, već se trudi da uz pomoć porodice, prvenstveno supruge i dece, prevaziđe sve prepreke.

Moram da ostanem pozitivan, držim se za sad dobro. Nemam bolove, što je najvažnije, samo kad voda nadođe, onda teško funkcionišem. Desi se da ne mogu da spavam duže od dva sata noću, jer još spavam u fotelji, još ne mogu da legnem u krevet. To mi je najgore, evo već deset meseci spavam u fotelji. Najgore je što ne mogu da opustim leđa i što ne mogu kao čovek da legnem. Ma, samo da završim ova još tri snimanja i da počnem sa terapijom. Krećem se, jedem, idem u toalet sam,vozim auto,ali sve je to sa trideset posto snage– priča Đura i dodaje da mu je najteže što ga u takvom stanju gledaju njegova maloletna deca.

e8c0b519530525ec707adc0ff317a26e0fb32be6

Fizički bol ne oseća,ali onaj duševni tvrdi da mu je najgori. Najviše ga boli što trenutno ne može da radi i privređuje, te celu šestočlanu porodica izdražava njegova supruga – sa jednom skromnom platom.

Osim osnovnih namirnica i sredstava za dečije školovanje, Đura ima još jednu muku – kiriju i račune za stan koje za sad plaća njegova nežnija polovina. Kako? – ne zna ni sam.

– Ne volim da kukam, niti da se žalim, ali lečenje u Srbiji jeste skupo. Ako nemate para ne možete sebi da obezbedite lekove, niti jedan skroman život. Samo lekovi za imunitet koštaju oko 3.000 dinara, a gde su ostali koje moram da pijem… Nekad kupim, a ako nemam, sačekam ženinu platu što mi pada još teže. Za sad nam pomaže moja mama, brat, sestre, prijatelji, ali sve je to na granici preživljavanja. Znate kako je sa četiri maloletna deteta, a tri školarca… Teško, ali ne damo se – zaključio je Đalinac sa knedlom u grlu.

djura djali

Pomoć ne traži, ali je uvek dobrodošla.

Ukoliko želite da pomognete porodici Đalinac, to možete uraditi uplatom na broj supruginog tekućeg računa koji se nalazi u tekstu, ili da ga kontaktirate preko njegovog Fejsbuk profila OVDE!

Broj računa je 340-3256998030, kod Erste banke, na ime Biljana Petrović.

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić