Ove javne ličnosti se kriju iza umetničkih imena: Nećete verovati kojoj pevačici u dokumentima piše „Ivana“

ipiccy image 10 6

Poznato je da se mnogi pevači u javnosti predstavljaju nadimcima ili umetničkim imenima. Neki su to učinili da bi bili upečatljivi, a neki su jednostavno želeli da se predstave lepšim imenima od onih koja su dobili po rođenju.

Ukoliko niste čuli i znali do sada, sigurno ste pretpostavili da Dari Bubamari to nije pravo ime tako da ćete se možda šokirati kada čujete da se popularna pevačica zapravo zove Radojka Adžić.

Kada čujete Žika sigurno odmah pomislite na šarmantnog i duhovitog Žiku Jakšića, autora i voditelja emisije „Nikad nije kasno“. Međutim, popularno TV lice zapravo nosi ime Saša Jakšić.

zika jaksic 9 ok

Možda i najveće iznenađenje je pevačica Vanja Mijatović koja je u jednom trenutku svoje karijere otkrila da joj u dokumentima stoji potpuno drugo ime, a teško da biste pretpostavili koje budući da nema veze sa imenom kojim se godinama predstavlja u javnosti.

– Mama mi je dala dva imena kada sam se rodila, bila je moderna u to vreme i razmišljala je da ja izbarem kad porastem koje mi se više sviđa. U dokumentima sam Ivana, a zapravo sam celog života Vanja– objasnila je pevačica.

da29243b40641fc4a57ea3edd64a2d4f9645d296

Kralj bakšiša ili jednom rečju Bađi decenijama je sinonim za dobar provod, međutim malo ko zna kako se pevač zaista zove. Verovali ili ne, njegovo pravo ime je Stanko Nedeljković.

Iako nije tajna, ima i onih koji ne znaju da je još osamdesetih godina čuveni Minimaks kumovao Fahreti Jahić kada joj je dao umetničko ime Lepa Brena po kome je zna ceo Balkan.

cf12c9536f991df5f2f4d8e1d0ea68c5f5ee4216

„No Đani, no party“ ste čuli mnogo puta, ali zašto baš Đani ostala je misterija koju je popularni folker Radiša Trajković nedavno razjasnio.

Davne 1994. godine objavio je album kao Radiša Trajković, ali je još tada zamolio čuvenog harmonikaša Mišu Mijatovića sa kojim je sarađivao, da mu da novo umetničko ime kako bi njegov novi album bolje prošao. Međutim, ideja da bude poznat kao Deni se Radiši nije baš dopala, ali ni njegovoj porodici.

 Dođem ja kući i kevi i ćaletu i kažem ‘Od sada se zovem Deni’, a meni će ćale na to poželi sreću, a keva tužno zakuka ‘Sine, je l’ možeš da promeniš to ime Deni? Znaš da komšija ima psa koji se tako zove, da nam se ne smeje cela ulica?!’ i ja lepo kažem Miši ‘Menjam u Đani’- ispričao je folker.

djani 5 ok

Kako bi bila prepoznatljivija i Ana Bekuta promenila je svoje ime i to zbog čak četiri Nade na našoj estradi u vreme kada je počinjala karijeru. Njeno kršteno ime je zapravo Nada Polić, a danas je publika širom regiona zna kao Anu Bekutu.

Baš kao i Vanji Mijatović, nekadašnjoj učesnici „Zvezda Granda“ Zorji Pajić u ličnoj karti stoji potpuno drugo ime.

– Pravo ime mi je Zorica ali kada sam birala ime za Instagram odlučila sam da to bude Zorja po boginji iz slovenske mitologije. Tada mi nije bilo na pameti da će mi to biti umetničko ime ali sada tako želim da se predstavljam u javnosti- objasnila je pevačica.

c60a8493c5a67d574243e48b654bb3642e9cf6b8

Poznata pevačica Mina Kostić rođena je kao Minira Jašari. Svoje ime promenila je kada je imala samo devetnaest godina.

Jedno ime je čak teško i izgovoriti, a to je sama priznala i Izvorinka Milošević koja se zapravo zove Funtinjora Funta Lunga.

Verovali ili ne, Beki Bekić je rođen kao Behljulj Behljulj. Odrastao je Gusinju u Crnoj Gori, odakle se otisnuo put velikog grada, gde je i ostvario uspešnu karijeru.

Popularni pevač Ćemo, svima je poznat pod ovim nadimkom iako nikada nije krio da je on zapravo Amel Ćeman.

BEKI BEKIC PZD SNIMANJE 07112022 FOTO MUNJA 10
Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: J. Jović