Oglasio se Peja nakon operacije srca: „Ugrađena su mi tri bajpasa, sve mi se ljuljalo, ali skupio snagu i ustao iz kreveta“

aa869d5401dfd96baa597245be9ff31ca7d1fdec

Voditelj emisije „Pesmom za dušu Zoran Pejić Peja opreisan je pre mesec dana na Odeljenju za transplataciju za srca. Ugrađena su mu tri bajpasa, a on se danas oglasio za Grand i otkrio kako se oseća i kako napreduje oporavak.

Peja je oprisan 8. februara, a na samom početku razgovora zahvalio se doktorima i medicinskom osoblju koji su mu pružili odličan tretman dok je boravio na klinici.

-Hvala dragom Bogu, sve je prošlo super, osmog sam operisan na Odeljenju za transplantaciju, operisao me je profesor Svetozar Putnik, na odeljenju je načelnica doktorka Emilija Nestorović i moram priznati da sam imao jako dobar tretman i da sam bio izuzetno pažen. Video sam, ne samo prema meni, doktori su prema svim pacijentima divni. Na zidu u bolnici sam video i jedan mali plakat na kome piše „Ako spasete jedan život to je sreća, ako spasete mnogo života onda ste ste medicinska sestra“, to me je posebno ganulo i taj plakat lepo zvuči za ljude koje se tu nalaze kao znak da su u sigurnim rukama – počeo je on za Grand.

Posebno izražava poštovanje i zahvalsnot zaposlenima na klinici koji su dali sve od sebe da njemu, ali ni ostalim pacijentima ništa ne zafali tokom lečenja.

-Moram zaista da pohvalim sve medicinske sestre koje rade tamo, posebno sestru Dudu koja je baš posle operacije brinula o meni. Kada se operišeš onda ne smeš ni puno vode da piješ, bukvalno uzmaš kap po kap. Ona se baš borila onako svim srcem da meni kad nešto zafali bude tu, a falio je vode stalno me je pitala da li sam žedan. Zahvaljujem se svima, stavrno su predobri i predivni bili prema meni – iskren je Peja.

3389426 peja ff
Privatna Arhiva

Voditelj se nakon izlasla iz bolnice posvetio oporavku, pa skoro mesec dana odmara u domu sa svojom porodicom.

-Evo prošlo je više od mesec dana, osećam se super, rane su sve zarasle, redovno idem na kontrole. Skoro sam izvadio konce, a posle toga sam išao na kontrolu kod doktoke Emilije. Kontrolišu i srce, ali i sve ostalo, meni su ugrađena tri bajpasa, doktori su zadovoljni i ide sve super. Oporavak se skoro završava i 27og počinjemo sa snimanjima i radom, krećemo sa emisijama – dodaje voditelj.

Peja nam je proiznao da je već bio spreman da se vrati poslu, ali po savetu lekara sačekao je period koji je bio potreban da sve dođe na svoje mesto i da se potpuno zdrav vrati pred televizijske kamere i obrati se gledaocima koji ga sa nestrpljenjem čekaju.

-Ja sam već bio spreman da se vratim, ali su me savetovali da sačekam još malo. Sada možda odem na neku planinu, čisto da se nadišem svežeg vazduha i da malo šetam, to su mi i rekli doktori da šetam što više. Hvala zasita doktorima, tek sam sada shvatio koliko je njihov posao težak i koliko zaista brinu o pacijentima.

peja

Za kraj razgovora Peja otkriva da su ga lekari pohvalili i da je poslušao sve što su mu rekli, a prizano je da je samo dan nakon operacije ustao iz kreveta što je obradovalo sve lekare iz tima koji su brinuli o njemu.

-Oni mene hvale kao pacijenta da sam bio dobar, ali video sam ima i onih pacijenata koji ne mogu da izdrže sve te stvari. Kada sam operisan ja sam samo taj dan ležao, sutra sam već ustao na noge, svi su se začudili. To je samo snaga volje, ja sam hteo da ustanem i odmah sam hteo da šetm. U jednom trenutku mi se sve ljuljalo kada sam ustao, ali sam imao snagu volje da se što pre oporavim – zaključio je voditelj za Grand.

Foto: Z.K.Munja/Privatna Arhiva,
Autor: A.Milinković