Login/Registracija

Jelena Đoković otvorila dušu o porodici: „Bila sam nervoznija, svašta sam radila“

Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Jelena Đoković, često je u javnosti govorila o roditeljstvu, a neke njene metode vaspitavanja izazvale su među ljudima oštre polemike.

Kako je veoma ponosna na svoje detinjstvo osvrnula se na svoje stasavanje, ali i načine na koje odrastaju njeni naslednici.

-Mnogo se razlikuje. Kada gledam detinjstvo mojih roditelja i kada ih pitam za njihova iskustva, to su suprotne realnosti koje živimo. Sa telefonima sam se upoznala tek u nekom uzrastu koji je da kažemo kasniji. Moja deca odrastaju sa telefonima uperenim u njih, putuju po svetu, što ja nisam. Tata im je najpoznatija osoba u našoj zemlji. Ima dosta toga što je izazov meni kao roditelju i zato sam toliko otvorena da učim- istakla je Jelena, a potom objasnila koliko je rad na sebi važan.

-Prvenstveno sam počela da radim na sebi jer sam na taj način pomogla ukućanima zato što sam pre toga verovatno bila i nervoznija mama i mama koja više voli da kontroliše, svašta sam radila- priznala je supruga najpoznatijeg sportiste za „Story“.

Podsetimo, bračni par Đoković ponosni su roditelji ćerke Tare i sina Stefana, a kako Novak ima mnogo obaveza oko tenisa, veliki deo vaspitanja i odgajanja dece Jelena je preuzela na sebe.

– Novak i ja smo dosta slični, ali i dosta različiti kada je vaspitavanje dece u pitanju, ali razgovorom dosta toga rešavamo. Verujem da nam je mnogo lakše jer počinjemo od istih vrednosti, i zahvalna sam na tome. Mi smo počeli da se zabavljamo kao klinci i zajedno smo rasli, pa smo se uporedo nekako oblikovali što nam je sada olakšalo roditeljstvo- otkrila je teniserova voljena nedavno.

Foto: Instagram,
Autor: J. Jović