Login/Registracija

Zvezda romskih veselja napravio lom, Dejan Matić oduševljen: „Bravo care, oduvao si ga“

0A0A2537

Vahidin Mustafi Vaho (48) iz Subotice ne krije da je muzika ceo njegov život. Od rane mladosti se bavi pevanjem i sviranjem, a talenat je nasledio od porodice.

Rođen je u Prizrenu, ali se zbog tadašnjih dešavanja preselio prvo u Nemačku gde je živeo nekoliko godina, a onda u Suboticu gde i danas živi sa porodicom.

0A0A2540

-Potičem iz velike muzičke porodice gde svi sviraju i pevaju, pradedovi, dede, stričevi. Svi sviraju i pevaju, cela porodica je raspevana. Počeo sam da se bavim pevanjem od petnaeste godine sam već javno svirao i nastupao, mnogi kažu da sam u to vreme bio najbolji klavijaturista u Prizrenu – rekao je Vaho u profilu i dodao:

-Kada je sve ono počelo 1998. godine, ja sam napustio zemlju i otišao u Nemačku. Tamo sam ostao šest godina, bavio sam se muzikom, ali i vozio pica taksi, snalazio sam se lako.

0A0A2532

Oženjen je, ima troje dece koji su mu uz suprugu najveća podrška kada je muzička karijera u pitanju.

-Oženio sam se sa 19. godina, supruga je imala 18. godina, imamo sina i ćerku, a kasnije smo dobili još jednu ćerku.

Vaho priznaje da najčešće nastupa na romskim veseljima i ističe da se najveći novac zaradi upravo na takvim proslavama.

-Po romskim veseljima ima zaista svašta, da čovek uživa. Vidiš čoveka kako skida majicu, ljubi ti ruke i kosu. Oni daju mnogo para za muziku, koliko oni daju, niko ne daje – dodaje Vaho.

0A0A2562

Pesmom „Gde ste sada drugovi“ oduševio je žiri i publiku, a nakon nastupa ispraćen je ovacijama i pohvalama.

-Bravo care, oduvao si ga, nemam reči. Možda se i ponavljam, ali pečat ovom Vahovom pevanju bio je ovaj divan orkestar, bravo momci i devojke – rekao je Dejan Matić, a Tijana se odmah nadovezala:

-Dejane, uzeo si mi reč iz usta, ja želim da cela publika da jedan aplauz propraćen ovajcijama za sastav Joce Savića koji može da odsvira apsolutno sve, bez jedne greške. Sašili ste svi, bravo Vaha, alal vera.

0A0A2444 1

-Ja ću da pohvalim Baneta Vasića i Vladu 013 koji su radili ovu pesmu. Sve kreće od pesme, ti si imao sjajno krštenje na sceni i dobio si veliku podršku od publike – zaključio je Mare.

POGLEDAJTE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković