Login/Registracija

Pet neverovatnih stvari koje niste znali o Maretovom životu: Priča o nadimku je potpuni hit

Od prve sezone popularnog muzičkog takmičenja „Nikad nije kasno“ Saša Milošević Mare ima ulogu stalnog člana žirija. Svojim šarmom i neverovantim smislom za humor osvojio je milionski auditorijum.

Već po rođenju njegova majka rekla je da je rodila čudo, a vremenom se pokazalo da je bila u pravu.

Životna priča i bogata karijera predsednika žirija protkana je neverovatnim detaljima, a ekipa Grand redakcije odlučila je da vam otkrije nekoliko stvari koje niste znali o Maretu.

Tokom višedecenijske karijere sarađivao je sa najvećim zvezdama sa estradne scene, a malo ko zna da su njegovi roditelji imali trideset i pet godina kada su ga dobili, ali i da je muzikalnost nasledio od majke.

Da su porodično zaljubljenici u muziku svedoči i činjenica da je njegov otac, kao pravi Šumadinac uživao u dobroj pesmi te Miloševića još kao dečaka odveo kod tada poznatog harmonikaša Buce Jovanovića kod kog su odlazili danas najpozantiji pevači.

Svoj prvi kontakt sa muzikom pamti i danas, a prvu gitaru, verovali ili ne kupila mu je rođena sestra i to od svog džeparca.

Osim ljubavi prema muzici, od malena je obožavao sport te je na terenima u Košutnjaku, gde je i odrastao provodio sate i sate igrajući fudbal. Tada je i dobio čuveni nadimak Mare, po golmanu Enveru Mariću.

A ko bi rekao da je poznati kompozitor i aranžer završio Ekonomski fakultet? U prvi razred je krenuo sa šest godina nakon čega je upisao Elektrotehničku školu, ali se već u drugoj godini prebacio u Hemijsku. Nakon završetka upisao je Poljoprivredni fakultet gde je stigao do druge godine, a zatim se prebacio na Ekonomski gde je i diplomirao.

Foto: Z. K. Munja/ Printscreen,
Autor: J. Jović