Login/Registracija

Estrada iza rešetaka: Nećete verovati koji pevač je završio u istražnom zatvoru da bi sebi obezbedio instrumente

Poznato je da su brojne javne ličnosti završile iza rešetaka zbog trgovine narkoticima, pijanstva, nedozvoljenog posedovanja oružja i drugih prestupa.

Poslednja u nizu takvih vesti objavljena je nedavno kada je pevačica Jana Todorović trebala da peva u Luksemburgu, a kako prenose mediji, uhapešna je na aerodromu u Cirihu jer nije imala dozvolu da peva.

S obzirom da su Švajcarci jako rigorozoni pevačica je prespavala u zatvoru nakon čega je prvim letom prebačena u Beograd. Inače, da je Jana u Cirih doletela avionom iz Nemačke, s obzirom da je državljanka Evropske unije do ovoga možda ne bi ni došlo.

– Dobro, dešava se i to. Desilo se nešto tako, ima istine u tome. Ja sam sada sletela na jedno mesto i tražim hotel, bilo bi dobro da prvo dođem sebi, da se smirim, pa da komentarišem – istakla je pevačica nakon vesti koja je odjeknula u svim medijima.

Pevač Sloba Vasić proslavio se u takmičenju „Zvezde Granda“, a njemu se kao i Jani jednom prilikom desila neprijatna situacija u istom gradu. U Slobinom pasošu nije bilo mesta da se udari pečat, a policija ga je zadržala zbog čega se nije pojavio na zakazanom nastupu.

Jedan od najvećih skandala na domaćoj sceni desio se 2003. godine kada je uhapšena Svetlana Ceca Ražnatović tokom akcije Sablja nakon ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića pod sumnjom da je pomagala zemunskom klanu, ali i zbog velike količine oružja koje je policija zaplenila iz njene kuće.

Nedavno je i pevačica Severina Vučković privedena na aerodromu u Splitu nakon što je rođenda sestra Marijana prijavila. Kako se navodi, između njih dve došlo je do fizičkog obračuna u stanu njihove majke.

Mnoge je šokirala i vest da je Tea Tairović privedena na aerodromu u Nemačkoj. Iako se prvobitno spekulisalo da je pevačica kod sebe posedovala 70000 evra na kraju se ispostavilo da je razlog njenog privođenja to što je prekoračila broj dozvoljenih radnih sati u toj zemlji.

Iz drugih razloga, svojevremeno je privođena i njena koleginica Ana Nikolić kada je u policijskoj stanici u Rakovici zadržana na trežnjenju.

Slično iskustvo imali su i bivši učesnici „Zvezda Granda“ Steva Anđelković i Saša Kapor koji su posle nastupa u jednom klubu završili na trežnjenju u policijskoj stanici.

Zbog toga je privedena i Danije Vranić. Osim što je vozila pod dejstvom alkohola pevačica je bila optužena i za napad na službeno lice budući da se svađala sa policajcima nakon čega je, navodno, jednom od njih lupila šamar.

Nekoliko puta iz istih razloga privođen je i Darko Lazić koji je osim u alkoholisanom stanju vozio i pod dejstvom nedozvoljenih supstanci. I ne samo to, pevač je priveden i zbog agresivne i bahate vožnje, kao i bez dozvole koja mu je svojevremeno oduzeta.

Zbog neovlašćenog posedovanja pištolja osuđen je pevač Aca Lukas koji je dobio četiri meseca.

Sredinom osamdesetih godina, u jeku najveće slave uhapšen je i Zdravko Čolić kada mu je u džepu pronađena poprilična svota deviza.

Bora Đorđević bio je čak sedam dana u istražnom zatvoru još kao sredjoškolac jer je s društvom upadao u bogataške stanove i od tako stečenog novca kupovao instrumente.

Iako nije ni sanjao da će se to i njemu desiti, Željko Samardžić uhapšne je na aerodromu prilikom prvog odlaska u Ameriku.

-Uhvate te za vrat, okrenu glavu prema zidu i pretresaju te. Zaista ponižavajuće, kao da smo kriminalci. Stavili su nam lisice i skinuli pertle- svojevremeno je ispričao Samardžić.

Pokojni pevač Sinan Sakić uhapšen je 2004. godine kada mu je zabranjen ulaz u Švajcarsku. Proveo je nekoliko dana u zatvorskoj ćeliji bez prava na telefonski poziv.

Ko je od estradnjaka još završio iza rešetaka i zbog čega saznajte u videu ispod:

POGEDAJTE I:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović/ Ž. Krstić