Login/Registracija

TO JE TAJ TEMPERAMENT: Žikin zemljak osvetlio obraz svog kraja, žiri bez teksta

IMG 1546

Iz predivnog muzičkog kraja kraj Kruševca, dolazi pozitivni i šarmantni Grujica Nikolić (61), sa velikom željom da uspehom u takmičenju kruniše svoj dosadašnji rad. Kažu da je najlepše kada vam je posao ujedno i zadovoljstvo, a tu sreću imao je Gruja koji radi kao pevač neverovatnih trideset i devet godina.

-Sa sadašnjom suprugom me je spojila muzika, upoznao sam je na svadbi njenog rođenog brata gde sam radio kao pevač. I u braku smo već trideset i devet godina, sledeće slavimo jubilej- istakao je veteran.

IMG 1562

Nesebična podrška porodice koju ima u ostvarenju svojih muzičkih snova mu je najbitnija, te za sebe tvrdi da je u životu dobro prošao.

-Imam ćerku i sina, izveo sam ih na pravi put i to mi je najvažnije. Ćerka se udala, imam dva predivna unuka, a sin je student- ispričao je Gruja.

Na njegovu idilu niko nije ostao imun, a posebno Žika Jakšić i to iz neverovatnog razloga.

-Gde ste bre, zemljaci moji? Globoder je opština Kruševac, ali gospođa Zorica, vaša supruga je moja Župljanka iz sela Srnjani- oduševljen je bio Žika Jakšić, kome je posebno interesantno bilo što takmičarov sin studira književnost engleskog jezika.

-To je praktično engleska književnost? I moraš da naučiš sve njihove pisce, ko je šta pisao i to?! Pa dobro ajde sad, evo profesori. Ima ovih što završavaju fakultete, a uopšte ne idu na fakultete. Dečko se muči ne mora baš da zna svakog engleskog pisca. Pa zna momak engleski, važna stvar! To su moji zemljaci, pa žmurite malo, evo ja javno tražim protekcije(smeh)- našalio se Jakšić, samo kako on ume i nasmejao ceo studio.

IMG 1582

Nakon ćaskanja sa Žikom i doze dobrog smeha, došao je red da Nikolić porazgovara i sa stručnim žirijem.

-Možda ste negde svirali i pevali gde sam ja širom naše zemlje pevao. Kao da sam vas negde viđao, jako ste mi poznati. Iz Kruševca je Radojka Živković, to je bila jedna velika legenda i ja kad čujem odakle ste osećam da vi dobro pevate- oduševljen je bio Keba, a da iznenađenje bude pravo takmičar mu je otkrio da je poznata srpska harmonikašica bila njegova komšinica.

IMG 1567

Oduševljenje ništa manje nije bilo ni kada se Grujica latio mikrofona i zapevao čuveni hit Marinka Rokvića „Momak veseljak“ i time još jednom potvrdio da su Žikini zemljaci ljudi vesele duše.

IMG 1541

Iako se retko dešava, Saša Milošević Mare nije imao apsolutno nijednu primedbu, a čestitkama na račun Grujinog pevanja pridružili su se ostali članovi žirija, Jelena Gavrilović i Dragan Kojić Keba.

-Grujice oseća se da vi inače pevate, samo jedan savet. Ne mora svaka pesma da ide u visinu, ali nemam zamerke ovako. Samo vi pevajte iz srca- savetovao ga je Keba što je takmičar prihvatio sa osmehom.

ipiccy image 20
Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović