Preživeo moždani udar, a na sceni NIKAD NIJE KASNO napravio HAOS: „To je ta hrabrost“

IMG 1270

Čast da ove nedelje otvori emisiju „Nikad nije kasno“ pripala je Nenadu Bogdanoviću (53) iz Modriče, pevaču amateru koji je svojim pojavljivanjem i životnom pričom pokazao da stvarno nije kasno za ostvarenje snova.

Iako je još kao dečak maštao o velikoj sceni, život ga je odveo ka drugom smeru – ka radničkom životu u inostranstvu.

-Ja sam dete socijalizma koje je iskorenjeno neprirodno sa 18 godina i otišlo na Zapad. Život mi se promenio naglavačke, ali je to bio moj izbor – pravdao je Nenad svoj odlazak u Švajcarsku gde je ostao pune tri decenije.

IMG 1259 1

Koncert „Bijelog dugmeta“ i pevanje Željka Bebeka bili su glavni okidač da Nenad postane roker, iako je svoj radni vek proveo radeći u švajcarskoj firmi, vikednom je živeo rokerskim životom.

-Nastupao sam, tezgario u Švajcarskoj i to je dostizalo polu profesionalne dimenzije. Ipak, vremenom sam počeo da osećam pritisak u inostrastvu – priznao je Bogdanović u emisiji i dodao da je stres bio okidač za moždani udar koji je preživeo pre tri godine.

Ubrzo nakon oporavka Nenad je odlučio da se vrati u rodnu Modriču i to je odluka o kojoj je kao mladić maštao.

-Znao sam da ću se kad- tad vratiti u zemlju u kojoj sam odrastao. Mislim da sam imao sreće u životu. Ne kajem se ni zbog čega, dobro je ovako kako je– rekao je Nenad koji pojavljivanjem u emisiji želi da ostavi trajnu uspomenu deci.

IMG 1326

Njegovu želju da postane afirmisani pevač podržao je njegov otac, inače pedagog u penziji, kao i rođaka koja je zbog njegovog učešća u popularnom šouu došla čak iz Amerike.

Nenad se u takmičenju veterana predstavio pesmom „Balada o Pišoni i Žugi“ Zabrenjenog pušenja, a njegova energija i maestralna interpretacija oduševili su žiri.

IMG 1249

Maestralan Neša, odlično, svaka čast – prokomentarisao je Saša Milošević Mare, dok je glumica Jelena Gavrilović dodala da mu zavidi na energiju koju ima u šestoj deceniji.

-To je to, na ovakav rokenrol mogu samo da kažem svaka čast na hrabrosti -rekla je Jelena, a ni Dragan Kojić Keba nije štedeo reči hvale za energičnog Nenada,

-Posebno si bio inspirativan i vidi se da to voliš – zaključio je Keba.

Foto: Z.K.Munja/Elena,
Autor: I. Ankić