Login/Registracija

„SEDELA BIH PORED VAS DOK PEVATE I SVIRATE“: Veteran oduševio žiri, a on otkrio ko je glavni krivac za to, publika u šoku

Miša Šikman (59) dolazi iz Beograda i prvi put se pojavljuje u emisiji „Nikad nije kasno“ i to na insistiranje njegove supruge Tatjane.

Njegova izabranica je takođe bila takmičar ove divne emisije i prijavila ga je na takmičenje tačno na njihovu 35. godišnjicu braka.

Miša ističe da je jako ponosan na svoju porodicu, ne samo zbog skladnog odnosa i humanitarnog rada kojim se bave, već i zato što su svi muzičari.

Supruga i ja bavimo se humanitarnim radom, članovi smo organizacije Leuka koja je bavi borbom protiv leukemije. Takođe smo muzička porodica, moj stariji sin je poznati bubnjar, a mlađi sin je ekonomista i završio je master, ali završio je nižu muzičku odsek klavir– ponosno je istakao Šikman i prisetio se svojih očekivanja u mladosti.

Ja kada sam bio klinac nisam maštao da li ću biti lekar ili vatrogasac, nekako sam uvek bio vezan za muziku. Još u školi učitelji i nastavnici su me izvodili na času da im pevam– rekao je Miša i nastavio:

Kada sam došao u Vojnu muzičku školu, ja sam želeo da sviram bubnjeve i saksofon. Mislio sam da to tako ide, ali nije bilo tako pa su mi dali hornu i klavir. Završio sam srednju Vojnu muzičku školu u Beogradu. Kasnije sam radio svoj posao u vojnom orkestru.

Čim je kročio na scenu glumica Jelena Gavrilović istakla je da poznaje njegovu porodicu.

Znam da je porodica Šikman na glasu i ja imam velika očekivanja od vas- rekla je Jelena, a nakon toga je Miša zapevao pesmu „Mesec u vodi.

Ja sam slušao Mišine izvedbe, i na njegovom repertoaru se nalaze pesme Đorđa Balaševića, i ja se nadam da će nam prodica Balašević odobriti da naši kandidati pevaju njegove numere, jer je to ipak jedan legendarni pevač i smatram da njegove pesme treba da se izvode na ovoj bini – istakao je Žika Jakšić.

Nakon maestralnog nastupa žiri nije štedeo komplimente za ovog šarmantnog takmičara.

Imate divnu boju glasa i jako vas je prijatno slušati, ali pošto sam ja glumica, ja ću pitati vašeg sina Miloša kako je sve ovo bilo, ali da budeš iskren? Interesuje me da li mu leži ova pesma i ovaj senzibilitet– pitala je Jelena a sin je odgorio:

Bio je dobar, ali Balašević mu više leži.

Imate nešto jako divno i prijatno što se meni dopada, iako ljubavne pesme mogu da se otpevaju na ovaj ili onaj način, ja bih ipak uvek sedela pored vas kada pevate i slušala Vas– zaključila je glumica.

Ja sam mnoge pevače čuo u vašem glasu, na moje veliko zadovoljstvo jedna visoka ocena– obratio se Dragan Kojić Keba veteranu.

Meni se jako dopalo zaista,volim kada interpretator iznosi pesme na način kao što ste to vi večeras uradili. Vidi se da vam je stalo, i ja bih voleo da vas slušam negde dok pevate– rekao je Saša Milošević Mare, a takmičar se na kraju obratio i zahvalio samo jednoj osobi.

Dodao bih još nešto, zahvalio bih se supruzi. Ona me je prijavila za „Nikad nije kasno“ i to na našu godišnjicu braka, a to je punih 35 godina– ponosno je istakao Miša što su svi pozdravili ovacijama i aplauzom.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: B.Stuparušić