PEKAR, LEKAR, APOTEKAR! Veteran napokon našao svoje pravo zanimanje: „On je pravi roker“

IMG 0424

Pojavio se sam bez podrške u emisiji „Nikad nije kasno“, Jovan Knežević zvani Joca Knez (53) iz Kruševca.

S obzirom da mu supruga radi, sin je u inostranstvu, a ćerka zauzeta poslom, veteran se slatko ispričao sa Žikom Jakšićem.

Da je Žika izuzetno šarmantan i pun humora naširoko je poznato, ali na crtu definitivno može da mu stane i veteran. Joca je ove nedelje uspeo da nasmeje ceo žiri kao i publiku.

ZIKA JAKSIC NNK SNIMANJE 28102022 FOTO MUNJA 23 ok

Jovanova želja je uvek bila da bude fudbaler „Crvene zvezde“, ali kasnije je zavoleo muziku i u emisiju „Nikad nije kasno“ došao je bez velikih ambicija i očekivanja.

U srednjoj školi sam bio u horu sa nekim drugarima, oni su svirali, ja sam pevao. U tom periodu sam počeo da učim da sviram gitaru.- prisetio se Joca Knez, pa nastavio da priča o svojim mladalačkim danima.

Počeo sam da studiram, ali sam batalio fakultet na trećoj godini. Nakon toga zaposlio sam se u vojsci tadašnje Jugoslavije. Moj sledeći posao je bio u distribuciji štampe, pa sam bio vozač taksija, a sada sam radnik na tehničkom pregledu– rekao je veteran, pa progovorio o svojoj porodici i otkrio šta voli da radi u slobodno vreme.

IMG 0442 1

Ja sam porodičan čovek, imam suprugu koja radi u obezbeđenju popravnog doba, imam sina i ćerku. Čovek sam koji voli životinje, vrt i biljke. Obožavam da sadim ukrasno bilje. Volim da pevam, ali ne kažem da znam to da radim.

Pre nego što je zapevao Jovan je pojasnio Maretu kako je odlučio da se prijavi za učešće u emisiji.

Kao srednjoškolci mi smo pisali pesme i u to vreme je bilo nezamisliovo da mi mladići idemo u grad bez gitare, pre par godina smo snimili dve pesme baš iz tog periodu. Naravno sada to smešno zvuči ali smo nešto ispravljali. Te numere sam posla i tako sam se prijavio za „Nikad nije kasno“. Ja nisam neko ko nastupa i ima tezge. Nisam ja neki pevač, ali što da ne probam i pokušam da mi bude ovo neka odskočna daska. Da otpevam, sa ovim divnim orkestrom i pred svima vama, ovo je bio jedan moj san.

IMG 0469

Veteran je zapevao „Ostani đubre do kraja“ od Riblje Čorbe.

Pravi roker– rekla je Dragana Mićalović.

Da li će ovo biti novo Jovanovo zanimanje, žiri je jednoglasno odlučio:

U ovom vašem predstavljanju kada ste govorili o sebi, jedino vam nisam poverovao u jednu stvar, a to je da ste baksuz. Za ostalo vam 100% verujem, a sada ste mi i draži jer volite Riblju Čorbu– zaključio je Saša Matić.

0A0A6572

Ja se apsolutno slažem sa Saletom, ovo vas je čekalo definitivno sve ove godine. Nikad nije kasno, ali ipak je trebalo ranje da krenete ovim da se bavite. Ulepšali bi ste nam život, ja sam rekla na početku da sam uz vas i ja sam uz vas sigurno– obratila se takmičaru Dragana Mićalović.

Meni je bio super nastup i mislim da nisi uopšte pogrešio što si danas ovde sa nama i što smo imali prilike da te čujemo– rekao je Mare.

Ja se nisam pokajao, fenomenalno sam se proveo, hvala vam svima– dodao je Jovan Knežević.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: B.Stuparušić