Login/Registracija

Takmičar priredio MAGIJU na sceni, pa dogovorio posao sa Sašom Matićem: „Meni treba jedan kao ti za orkestar“

0A0A6483

Vladimir Stanković Vladica (50) iz Novog Sada je još kao dete znao da je muzika njegov život i da je to profesija koju bira za sebe.

Talenat za pevanje je nasledio od majke koja je nekada bila solista u horu Srpskog Narodnog pozorišta i često je sa njiom išao na probe. Tada je spoznao i svoju najveću ljubav, flautu, koju svira bukvalno ceo život, a od 19te godine profesionalno.

-Kada sam išao na probe sa majkom, ja sam tada čuo flautu. Da me neko pita kako sam spoznao da je to baš fvauta, ne bih zano odgovor. Svirao sam u raznim bendovima, čak sam imao i rok bend gde sam nastupao sa flautom. Sviram i fošpile i narodna kola na flaluti, prosto obožavam muziku – rekao je on na poletku.

Veteran je ponosan otac četvoro dece i za sebe voli da kaže da je tek počeo život za njega, odnosno da je sada postao većinski vlasnik svog života.

IMG 0273

-Ovo je tek prvih pedeset, četvoro zdrave i prave dece. Bliznakinje su ovde, još jedna ćerka, a imam i sina od pet godina, toliko od mene – dodao je veteran.

Vladan svira u orkestru Radio Teelevizije Vojvodine, ali redovno nastupa kao pevač, pa je sada na velikoj Grandovoj sceni pokazao sav svoj talenat.

Pre samog nastupa je glumica Dragana Mićalović priznala da je flauta njen omiljeni instrument i da je kao dete zbog roditelja odabrala klavir.

IMG 0249 1

-Moram da Vam kažem da mi je drago što ću vas čuti večeras, posebno što je flauta jedan od mojih omiljenih instrumenata. Kada sam se dvoumila u nižoj muzičkoj školi, flauta mi je bila bliža, ali mama i tata su imali klavir kod kuće, pa je to presudilo – rekla je glumica, a kandidat je odgovorio:

-Biće mi zaista veliko zadovoljstvo da vam večeras otpevam i sviram pesmu „Živote ženo bez morala“.

Maestralnom interpretacijom je raspametio sve, a usledio je i gromoglasan aplauz od žirija koji nije krio oduševljenje nakon magije koja se dogodila na sceni.

0A0A6573

-Vlada peva apsolutno na svoj način. Drago mi je kada ovako kao večeras imamo pesme čuvenog tandema Marine Tucaković i Fute. Pogotovo kad imamo ovakvog deliju koji svira i peva i vrlo šarmantno kupuje srca svih u studiju i kraj malih ekrana -rekao je Mare, a Saša se nadovezao:

-Sve pohvale za intrepretaciju, ja hoću da te pitam, pošto meni uvek fali ljudi u orkestru, šta radiš ovih dana?

SASA MATIC NNK SNIMANJE 28102022 FOTO MUNJA 12 ok

-Divnu boju glasa imate, ja volim taj pesak. Posebno mi se dopalo da kada ste svirali osetila se posebna emocija, nekako plač instrumenta. Hvala Vam – zaključila je Dragana Mićalović.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković