Login/Registracija

Bivša takmičarka zaveštala organe: „Želim da u smrti budem korisna, ali kako je krenulo malo toga će ostati za doniranje“

Kada je prvi put stala na scenu šoua „Nikad nije kasno“ Lidija Domazet odavala je utisak stamene, samouverene i nadasve žene koja odiše neverovatnim samopouzdanjem i ekscentričnošću, a niko nije znao da u sebi bije najvažniju bitku – onu za zdravlje.

O problemima sa hipertireozom, tačnije o poremećenoj funkciji štitne žlezde govorila je tek nakon završetka takmičenja i otkrila da je bolest bila glavni okidač za naglu gojaznost. U međuvremenu nastali su i srčani problemi, a sad je otkrila da je uprkos lošem zdravstvenom stanju, zaveštala organe.

Ovim potezom dokazala je da uvek razmišlja korak unapred i da želi da pomogne drugim ljudima, iako se ova njena odluka mnogima iz njene porodice nije dopala.

Lidija je sad na društvenim mrežama otkrila da uprkos ponovnom odlasku u bolnicu, ne gubi snagu i volju da radi ono što želi, a to uključuje i muziku kojoj je posvećena 24 sata.

-Zove me pre neki dan moja doktorka Rada koja me operisala pre par godina, čula je da sam zbog srčanih problema nedavno opet bila u bolnici i pita zabrinuto ‘Pa, šta bi?. Ja rekoh ‘Bila malo na servisu! Nego, znaš li šta mene je.e, Rado’. ‘Gledaj’, nastavljam ja, ‘Uzela sam pre 5-6 godina na VMA donorsku karticu, želeći da i u smrti budem korisna i održala predavanje mojima zašto želim da doniram organe, ali kako je krenulo, malo će toga ostati za doniranje.Ti si mi povadila sve ono žensko što postoji, štitna zlezda i hašimoto me je*u već godinama, sad mi popraviše srce’. Doktorka u smehu odgovara ‘Ne boj se, ostaće nešto, neki bubreg’. Dakle, i ja takva, juče pravo na slavlje…. Muzika leči, dokazano….. autobiografska, skroz sveža – podelila je sa svojim prijateljima Lidija, što je naišlo na ogromno oduševljenje i podršku na društvenim mrežama.

Pre dve godine Lidija je zbog bolesti završila u bolnici, kada se i oglasila i otkrila kroz kakvu torturu, osim fizičke prolazi.

-Nikad ne sudite ni o kome jer ne znate sve okolnosti! Danas je jedan od mojih nepoznatih prijatelja na Fesjbuku lajkovao moju fotografiju, nastalu pre nepunih 8 godina, nastalu nekako baš u vreme kad mi je dijagnostikovana hipertireoza, bolest štitne žlezde koja je sa sobom inicirala i neke ozbiljnije bolesti! Sa svim tim sam se uspešno izborila, a nije bilo lako i zapevala sam iz duše, nastojeći pobediti sve nedaće i uspela sam! Dakle, znam da je i izgled ogledalo kulture življenja, ali ne sudite prerano ni o kome izjaviča je Liduška u opisu stare fotografije na kojoj se vidi koliko je bila mršava.  

BONUS VIDEO – Lidija Domazet: „Ljudima se ne dopada što sam drugačija“

Foto: Z.K.Munja/Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić