Login/Registracija

Mili otkrio tajnu Cecinog najvećeg hita! Ovako je nastala „Maskarada“, Ceca besna: „Što su ćutali dok je bila živa?“ (VIDEO)

Pre nekoliko meseci tvrdnja da Marina Tucaković nije napisala hit „Maskarada“ odjeknula je u medijima kao bomba. Navodno je Marina kupila tekst od nepoznatih autora, a kasnije je preradila i zajedno sa Aleksandrom Milićem Milijem koji je radio muziku za ovaj hit, prosledila Ceci Ražnatović.

Zbog ovih tvrdnji Mili je u emisiji „Zvezde Granda“ stavio tačku na ovu priču i otkrio kako je zapravo nastao Cecin najveći hit.

mili tajna maskarade

-U medijima se pojavila informacija da je tu pesmu napisao neko drugi, a da je Marina Tucaković uzela, ja moram da razjasnim o čemu je reč. To me je jako pogodilo jer jednog najvećeg umetnika i tekstopisca kog smo imali, sad u medijima umanjujemo. Moram da kažem da smo ona i ja zajedno napisali tu pesmu, mogu da vam razložim šta sam ja napisao, šta ona. Radili smo je zajedno, dugo sve dok nije postala savršena-rekao je ljutito Mili i stavio do znanja da je godinu dana radio na ovoj pesmi.

Što su ćutali dok je bila živa? – pitala je Ana Bekuta, a Ceca se složila i dodala:

-Tačno, a ne sad da izmišljaju priče!

IMG 4854

Poznati kompozitor otkrio je da je zapravo on pronašao inspiraciju za jednu od najlepših balada koju je Ceca otpevala.

-Za stih „živ se čovek na sve navikne“ dobio sam ideju gledajući „Petrijin venac“ i od replike „Čovek se na sve navikne, voli da živi živinaje sve krenulo, od jednog duhovitog pristupa, a Marina je sastavila priču do kraja- otkrio je Mili, pa zatražio stručno mišljenje od kolege kompozitora Dragana Stojkovića Bosanca za „Maskaradu“.

-Ja sam ovo čuo par puta na nekim lokalnim stanicama. Nemoj mi zameriti, ja sam čovek kulture, otišao sam u penziju iz Radija Beograd, to se tamo nije negovalo. Verovatno je ovo složena i kvalitetna pesma- rekao je Boske, a Saša Popović zabiberio i pecnuo Milija komentarom:

Ova pesma ima najveći vokalni kvalitet!

IMG 3698

-Tako je. Vokalni kvalitet i tu seksipilnost u glasu koju ima ova mala – dodao je Bosanac aludirajući na Cecu koja je stala u Milijevu odbranu.

Ova pesma je najkomplikovanija harmonski- zaključio je Milić, sa čim se složila i Ceca.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu na početku teksta.

IMG 4437 1

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: I. Ankić