Login/Registracija

Dženan Rakić otkrio da nema nikavu dilemu: „Planiram da živim od toga“

DZENAN RAKIC 24 GOD. BIHACBIH 1

Finalistu „Zvezda Granda“ Dženan Rakić iz Bihaća mnogi su videli kao pobednika, ali se titulom okitila Slavica Angelova koja je bila u timu njegovog mentra Đorđa Davida. Kada su se napokon slegli utisci od samog takmičenja, mladi roker je otrkio svoje profesionalne planove i odluku čime će se baviti u životu a priznao je i da je dete sevdaha i da kao takav ume da zapeva narodnjake.

-Pevam ih samo za dušu. I to se dešava u nekoj kafani, kada padnemo u sevdah, što bi se reklo. Ja sam po vokaciji roker, ali odrastao sam na sevdahu, jer ja sam ipak jedan ponosni Bosanac i Hercegovac. Sevdah mi je u venama – istakao je Rakić.

DZENAN RAKICok 1

Pevač je kroz smeh priznao da je počeo da peva još kada se rodio.

-Prvi moji koraci krenuli su tokom osnovnog školovanja, od hora pa do nekih bendova u kojima sam upravo pevao sevdalinke. Ozbiljnije sam se počeo baviti muzikom s nekih trinaest godina – kazao je za Avaz Dženan.

voditelji sa finalistima zg snimanje 17062023 foto munja ok 4 1

Iako priznaje da je i dalje razočaran što nije ostvario nešto bolji plasman Dženan kaže da je sve to ipak posao i da će time da se bavi i u budućnosti.

-Sve je to biznis i rokenrol. Slavica je odlična. I dalje ću se baviti muzikom i planiram da živim od nje. Posao muzičara, pevača je, prema mom mišljenju, najlepši posao na svetu, jer pre svega pesmom, muzikom se uveseljavaju ljudi, a pevati za mene je veliko zadovoljstvo. Nastavljam da radim, naravno uz Đorđa Davida koji je uvek tu da mi da neki savet. Imam i svoj bend koji postoji već šest godina – istakao je Rakić, kome je uz Đorđa Davida i Željko Bebek jedan od idola.

DZENAN RAKIC 23 GOD. BIHAC 11

Tokom finala bio je na vezi sa brojnim prijateljima i zadovoljan je nakon svega podrškom koju je imao kada je reč o glasanju.

-Kada je došao dan finala, od zore rane nisam telefon ispuštao iz ruku. Ali, nije bio samo Bihać uz mene, i veći dio ljudi iz regiona davali su mi podršku, a taj osjećaj je neopisiv. Nadam se da je Bihać bio ponosan, jer sam tokom takmičenja bio jedini njihov ambasador – ispričao je Dženan.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić