Login/Registracija

Đorđe David predvideo pobedu: Poredio je sa Džejlom, a evo kako je žiri komentarisao Slavicu Angelovu

SLAVICA ANGELOVAok 2

Mlada Slavica Angelova iz Makedonije sa dvadeset godina rešila je da okuša sreću u takmičenju „Zvezde Granda“, a ona je bila na njenoj strani jer je u subotu nakon velikog finala ponela kući statuu pobednika „Zvezde Granda“.

Ljubav prema muzici pokazala je i kao dete kada se takmičila u „Nekim novim klincima“, a sada tokom studija medicine rešila je da nastavi tamo gde je stala.

-Vidi se da je ova devojka već bila na ovoj sceni da je tačno prošla tu omladinsku školu- rekao je Popović u prvom krugu takmičenja, nakon čega je usledila teška odluka kandidatkinje s obzirom da je dobila pravo da bira bilo kog člana žirija za mentora.

SLAVICA ANGELOVA POBEDNIK ZG EMITOVANJE 24062023 FOTO MUNJA ok 2

-Dvoumim se između Đorđa i Marije. Teško je jako, mnogo mi je teško…Uh, Đorđa biram- presekla je Slavica, nakon čega su mu kolege čestitale što je izabrala baš njega.

Roker nije krio oduševljenje što je talentovana dvadesetogodišnjakinja postala deo njegovog tima.

-Velika mi je čast! Moram da ti kažem da se od Džejle Ramović nije pojavio niko, barem u mom slučaju, ko me je ovako iznenadio i obradovao. Eto, radujem se- poručio je Đorđe David koji je još u novembru predvideo pobedu Slavici.

U februaru je duel sa Semirom Džankovićem koji je na kraju zauzeo treće mesto bio je pod lupom žirija još u februaru.

Konačan rezultat bio je izjednačen, a oba kandidata slavila su sa po šest glasova zbog čega su ponosni mentori potrčali ka sceni i čestitali im. Dokaz koliko su talentovani je što su i u prvom krugu imali maksimalan broj glasova, podsetila je Sanja Kužet.

-Kad je nešto dobro treba nagraditi- dodala je Sanja Kužet.

SLAVICA ANGELOVA 21 GOD. STRUMICAMKD 12 ok

U martu se našla u baražu nakon duela sa Igorom Kneževićem.

-Ovo uopšte nije realno, trebalo je da bude pet prema šest. Momak je pevao jako lepo, ali mislim da je Slavica totalno oštećena! Nije dobila dovoljno glasova! Mene zaista zanima zašto ona nije bila za šest, pa po svim parametrima je bila fenomenalna- pobunila se Viki Miljković tada.

Iako je i Igoru i Slavici dala glasove podrške, prva je želela da da objašnjenje Marija Šerifović.

-Evo ovako ja sam devojci dala glas jer bi bilo sumanuto da joj nisam dala zbog svega što je večeras pokazala, ali druga pesma nije bila dobra. Umorila si se i izabrala dve preteške pesme, mada možda je ovo više priča za Đoleta. Sva snaga ti je ispala u prvoj pesmi. I ti se svađaš dok pevaš, nemoj da se svađaš, to je ljubavna pesma, razumeš? – rekla je Marija.

SLAVICA ANGELOVA

Niz konstruktivnih saveta usledio je od Bosanca na račun pevanja Slavice Angelove.

-Da li si se ispucala, istrošila na prvoj pesmi, a u drugoj da će proći, nije uspelo. Ja obrazlažem moje neglasanje – poručio je Boske.

Đorđe David se tada složio sa kolegama iz žirija o Slavicinom izvođenju druge pesme.

-Tačno je da je nestalo snage u drugoj pesmi, toga smo se i plašili da će da se desi, ali nema veze. Znam da ćeš u baražu to pokidati, ali moram da kažem ko je sve dobijao pet glasova, ovo je sramota! Za tebe takvu pevačicu, ti si majstore ovde ozbiljno oštećena što se tiče glasova. Trebala si bar pet glasova da imaš- poručio joj je roker.

DJORDJE DAVID ZG SNIMANJE 04042023 FOTO MUNJA 11 ok 2

Većinu nastupa Slavica je ipak briljirala, a mentor je nesebično podržavao svoju kandidatkinju pružajući joj podršku kada je bila u baražu.

 Slavice, ja ti potpisujem da si ti jedna od četiri izuzetne pevačice ove godine. Neka devojka je pevala bolje od tebe, a mnoge gore i dobile su šest. Odvali u baražu– rekao je David, koji je na jednom nastupu bio više nego euforičan.

Đole je polupao scenografiju od skakanja!- našalila se Sanja Kužet budući da su Šerifovićeva i Đorđe sve vreme đuskali.

SLAVICA ANGELOVA 21 GOD. STRUMICAMKD 24 ok

Veoma interesantna situacija dogodila se tokom duela Beloruskinje Ksenije Tanu iz tima Marije Šerifović i Đoletove takmičarke Slavice Angelove. Naime, takmičarke su odabrale istu numeru Parnog valjka pod nazivom „Ugasi me“ i na sceni priredile spektakl.

Škrta na pohvalama i komplimentima nije bila ni Marija Šerifović, koja je Đoletovoj takmičarki udella savet zlata vredan.

-Manje više je sve rečeno. Prvo ću se obratiti Đoletovoj kandidatkinji Slavici i to sa najboljom namerom jer pevaš maestralno – rekla je tada Marija.

SLAVICA ANGELOVA 20GOD. STRUMICAMKD 2

Marija je više puta podržavala nastupe ovogodišnje pobednice u „Zvezdama Granda“, ali je umela da bude i kritična.

-Kandidatkinji broj 2 sam dala glas isključivo jer znam kako je pevala ranije. Prva pesma mi se nije dopala. Bila je napeta i nedovoljno interesantna, nisi uspela da dobaciš do nas, dok je druga pesma bila bolja, kao da si je otpevala 100 puta, a ovu prvu 20 puta. Ne znam da li sam u pravu, ali ta razlika se čuje – rekla je Marija Slavici.

IMG 7566

Dragan Stojković Bosanac našalio se jednom prilikom sa Slavicom.

-Prva pesma „niđe veze“. Da li ti nisi čula niti osetila tu pesmu, to je toliko neinspirativno bilo. Druga pesma ništa novo, čini mi se da bih i ja mogao da je otpevam. Ali dao sam ti glas radi mira u kući i u korist međudržavnih odnosa – rekao je Boske i kada se umalo iskrala suza takmičarki na oku, kompozitor je presekao:

-Šalim se, dobro ti pevaš, samo birajte malo bolji program, neke malo atraktivnije pesme.

ZIRI ZG SNIMANJE 12062023 FOTO MUNJA 15 1

Ana Bekuta imala je tada slično mišljenje.

-Takmičarka je mene kupila sa drugom pesmom – rekla je Bekuta, a i Snežana Đurišič hvalila je Slavicine nastupe.

-Druga takmičarka nas je zabavila u drugoj pesmi zbog čega je dobila glas – smatra Snežana.

Aleksandar Milić Mili je jednom prilikom uputio i najiskrenije čestitke.

Pa dao bih prednost kandidatkinji broj dva, to je fenomenalno. Mnogi se sa ovim ne bi izborili, a ti si uspela i nisi se slomila. Čestitam i tebi i tvom mentoru– rekao je kompozitor, a na njegove reči nadovezala se Marija Šerifović je imala komentare na račun raaspevavanja kandidatkinje:

Kandidatkinja je bila super. U drugoj pesmi si bila bolja kao da ti je trebalo malo vremena da postigneš radnu temperaturu.

SLAVICA ANGELOVAok 8

Slavica me je oduševila i stajlingom i izborom pesama – govorila je Snežana Đurišić tada, a Viki Miljković objasnila je u kratkom izlaganju koliko Slavicin uspeh znači i njenom mentoru Đorđu Davidu.

Slavice, tvoj repertoar je osvežio ovo veče. Drago mi je i zbog tebe i zbog tvog mentora koji živi za vas – objasnila je Viki.

SLAVICA ANGELOVA 21 GOD. STRUMICA MKD 22

Đorđe David više puta isticao je pevačke kvalitete svoje kandidatkinje, a jednom prilikom je opisao i njenu energiju koja je često bila na sceni.

-Postoje ljudi koji ne umeju da osete ono što ti radiš, koji ne umeju da ocene tvoju pevačku maestralnost. Ja sam ti beskrajno zahvalan i odgovorno tvrdim da je siledžijstvo i energija nešto što je preko potrebno na sceni. Žiriju bih se zahvalio što ste oprostili njenu grešku sa tekstom. Beskrajno ti hvala, ponosan sam na tebe– rekao je Đorđe David tokom takmičenja.

BONUS VIDEO: Proglašenje pobednika „Zvezda Granda“ za sezonu 2022/23.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić