Upoznali se u liftu, a sada slave 30 godina ljubavi: Ovo je suprug voditeljke Lee Kiš

fa37172e8f10ee83e6270e95c6a997e370b55b48

Popularna vpvidteljka Granda Lea Kiš već decenijama ima veoma uspešnu karijeru, mada malo ko zna detalje iz njenog privatnog života.

Naslednicu voditeljke, Saru Miu koja je krenula majčinim stopama svi znate, ali ne i supruga sa kojim je već skoro tri decenije u skladnom braku.

114048647 282354159534039 2095058596021003009 n

Naime, Lea je udata za sportskog novinara i književnika Momčila Jokića, a njihova neverovatna ljubavna priča ostavlja bez daha.

Kao na filmu, par se upoznao u liftu i to u zgradi Politike, a venčali su se samo sedam dana nakon upoznavanja.

-Muž me je pre svega osvojio inteligencijom, on je jedan analitičan i obrazovan čovek. Kad smo se upoznali, na prvi pogled mi se dopao fizički, jer je izuzetno zgodan muškarac, sa manirima, duhovit i drugačiji od mnogih koje sam sretala – ispričala je Lea svojevremeno, a potom dodala:

-Vremenom sam ga upoznala i na drugi način, kao čoveka posvećenog brojnim interesovanjima, kao produhovljenog intelektualca koji zna da stvar postavi na svoje mesto. Kad razmišljam da li mi kod njega nešto smeta, mogu samo da se našalim, jer je to retka osobina za muškarce sa našeg podneblja. Naime, previše je pedantan, kao svaka Devica u horoskopu. Mada, rekla bih da je to pre vrlina, nego mana.

Momčilo Moma Jokić godinama je radio kao novinar, bio je glavni urednik Sportskog žurnala, Sporta i Ilustrovane politike, objavio je knjigu o profesionalnom sportu, a u vreme kada je Milutin Mrkonjić bio ministar obavljao je funkciju njegovog savetnika za medije.

Muž Lee Kiš danas radi kao profesor na Fakultetu za kulturu i medije, a u javnosti se gotovo nikada ne pojavljuje, prenosi Kurir.

POGLEDAJTE I:

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: J. Jović