„Telefoni su uništili muziku“ Beki Bekić osuo paljbu po tehnološkom napretku, objasnio šta se desilo i zbog čega (VIDEO)

420b899e1934a1c280a3e5af69795f28b1ae1bd4

Pevač Beki Bekić decenijama je na sceni a teško da se ijedno veselje u Banatu može zamisliti bez njegovih pesama. Iako mnogo radi, Beki priznaje i da je pomalo razočaran što publika danas nema strpljenja da odsluša pesme od početka do kraja, bez obzira o kom muzičkom žanru se radi, a za to ima jednostavno objašnjenje koje je povezano sa tehnološkim narpetkom.

Beki je otkrio da je krenuo sa takozvanim buketima pesama još 1994. godine.

-Svi su se čudili kako to može, a onda su svi krenuli tako. Danas se na svirkama upravo traže takvi spletovi. Mislim da je takvo vreme da ljudi više nemaju živaca da slušaju celu pesmu, nego daj strofa i refren. Čak mislim da su i ovi telefoni uniuštili muziku jer retko ko presluša celu pesmu. Ali takvo je vreme – ispričao je Beki u emisiji „Pesmom za dušu“ i potom pojasnio da uprkos svemu i danas ostane poneka pesma koja uspe da izgura svoju minutažu.

ff7f5f2fc43346360702350484accc7e90d2eee8

-Televizija i telefon su sasvim druga dimenzija. Kada se neko pojavi na TV-u to je sasvim drugo. I ranije su se pojavljivali klipovi pojedinih pevača i glumaca ali nisu bili toliko popularni. Znam da postoje pesme koje imaju i po više miliona pregleda ali niko ih ne traži. Jer televizija je tu, kao da si u njegovoj kući – objasnio je Bekić.

Osim što često nastupa, Beki je izuzetno aktivan i na kanalu koji objavljuje dečije pesmice.

– Dobili smo princezu, unuku, nedavno. Zato smo i napravili „Tatina princeza, eto to sam ja. Svi mi redom kažu da sam najlepša. Slatka kao med, mirišem na cvet. Zbog mene se okreće sada ceo svet“ – zapevao je Beki u studiju svoju pesmu koju je objavio na svom dečijem kanalu.

435fac0914ee037be19afe667602905c023a12fe

A kada je reč o ozbilnijim temama pevač je predstavio svoju numeru „Nađi mi se u nevolji“ pokazavši da posle višedecenijske karijere i dalje dominira u svetu folk muzike.

-Napisao sam je pre desetak godina ali mislim da je pesma za svako vreme. To je poruka ne za ljubav ili voljenu osobu, već uopšte za prijatelja, za sve. Nađi mi se u nevolji. Kad mi je najteže. Tada je najviše potrebna pomoć, a kada smo srećni i veseli, mogu ja sam – rekao je Beki.

Kako peva Beki Bekić danas pogledajte u videu ispod:

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić