Login/Registracija

Sud proglasio Severinu krivom, evo da li ide iza brave!

Pevačica Severina Vučković proglašena je krivom i novčano kažnjena zbog vređanja socijalnih radnica.

Kako se dalje navodi, ona ima pravo na žalbu.

– Ko omalovažava ili vređa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, biće kažnjen za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20 do 100 evra ili kaznom zatvoraq do 30 dana – stoji u hrvatskom Zakonu o prekršajima prtiv javnog reda i mira.

Prema optužnici, Severina je vređala socijalnu radnicu „Centra za socijalni rad Maksimir“ 14. februara prošle godine, a Centar za socijalni rad je podneo prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vređanja i omalovažavanja službene osobe.

Kako je u prijavi stajalo, Vučkovićeva je nazvala Centar za socijalni rad pa „verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu“. Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala reči u razgovoru s njom.

Pevačica ju je pitala „s kojim pravom joj na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njenu majku„, navela je socijalna radnica i dodala da je pokušala da joj objasni da Centar mora postupiti kod svake prijave sa sumnjom u nasilje koja im je dostavljena od člana njene porodice.

– Međutim, nju ne zanima što se ima za reći, nego nastavlja: Je… vam majku svima, ovo je zaje…, zaje… me već devet godina i sad je dosta – navela je socijalna radnica.

Severinin saradnik Davor Grgin potvrdio je za hrvatske medije da je donesena nepravosnažna presuda, ali druge komentare u vezi slučaja ne žele da daju.

Foto: Instagram severina,
Autor: A.Dačić/24sata.hr