Login/Registracija

„U stvari ona je trudna“, Žika i Steva dali urnebesno tumačenje Cecinog hita, a tek da vidite reakciju žirija

Emisija „Nikad nije kasno“ ne samo da budi emocije već da ima i obrazovni karakter uverili su nas domaćin Saša Jakšić Žika, pevač Steva Anđelković, kao i članovi žirija Saša Milošević Mare, voditeljka Danijela Buzurović i frontmen „Nevernih beba“ Milan Đurđević. Oni su posle mnogo godina rastumačili značenje teksta pesme „Ko na grani jabuka“, vanvremenskog dueta koji u originalu izvode Ceca Ražnatović i Željko Šašić.

-Ko na grani jabuka, u mom telu zri, ja sam mislio žir – rekao je Žika i ponovio refren:

-U mom telu zriš. Ona zri u mom telu, kako ide? A ne, ona zri tamo negde na drvetu…– pitao je Žika, a Stevan Anđelković je rastumačio numeru.

-Jedan život, jedna mladost, cvet bez ljubavi. U stvari ona je trudna – rekao je Stev,a a Žika je ostao ushićen.

-Ona je trudna. Svirao sam ovu pesmu 1.000 puta, nikad nisam razmišljao na ovaj način. Nekako mi je taj muški vokal vukao kao da on peva, a u stvari kada stavimo to u ženski glas ona je trudna, ali bez ljubavi. Oni su se negde onako na brzinu spanđali – zaključio je Žika i dodao da sada zna napokon o čemu se radi u pesmi.

Nakon što su učesnik emisije „Nikad nije kasno“ Željko Lukić i pevačica Gabrijela Pejčev izveli ovu pesmu, žiri je žustro reagovao dovedeći u ozbiljno pitanje navodnu trudnoću.

-Žiri je detaljno analizirao tekst. Jednoglasni smo u stavu da nije trudna – poručila je Danijela Buzurović.

Steva je bio zatečen, jer je bio uveren da je njegovo tumačenje apsolutno tačno.

-Mislio sam da je to kao kod Indeksa – rekao je Steva aludirajući na čuveni hit „Bacila je sve niz rijeku“, a Žika je rešio da izvede zaključak.

-Ovo je ozbiljna filozofsko naučna analiza, mi smo sad utvrdili može da se kaže da je unutra bila jabuka, pa da mislimo da je trudna. Međutim, ja mislim da se ona seća momenata kada su oni bili zajedno, i to je bila ljubav, i to je ostalo u njoj. Potom su se oni rastavili i on kaže da je počeo da pije – zaključio je Žika.

Mare je priznao da je ovu pesmu ranije doživljavao drugačije.

-Ko jablan i jabuka. Ja sam to tako ranije razumeo. Ona zri, a on ništa. To je tek bila umetnička sloboda – zaključio je Mare.

Milanu ništa nije bilo jasno.

-Kažem da treba da dovedemo ovde nekoga da nam ovo dešifruje – poručio je Milan.

Na kraju je Žika insistirao da se žiriju ubeleži petica, a Stevi trojka, s tim što će imati pravo na popravni u nekoj od narednih emisija.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: A. Dačić