Login/Registracija

Stric Aleksandra Sofronijevića teško ranjen u sukobima na Kosovu, oglasio se muzičar: „Mnogo sam potrešen“

Dešavanja na Kosovu i Metohiji pogodila su građane Srbije, među kojima je i Aleksandar Sofronijević čiji je rođak Časlav Sofronijević teško ranjen u sukobima koji su se odigrali.

Sofra je za Informer potvrdio da je u napadu KFOR-a, policije tzv. Kosova u kojem je povređeno 50 Srba, teško ranjen njegov stric Časlav. U ovim sukobima tri osobe su teško povređene, a Acin stric je jedan od njih:

Časlav je moj dalji stric, mi smo peto, šesto koleno. Nažalost nismo u kontaktu i ne znam u kakvom je stanju. Jako mi je žao zbog svega što mu se desilo i ako nekako mogu da pomognem slobodno neka me kontaktira ja ću to učiniti, jer ipak smo rod. Žao mi je što nismo u kontaktu, možda je ovo prilika da se to promeni  kaže harmonikaš za Informer.

On kaže da su njegova bliža i ostala rodbina koji žive na Kosovu dobro.
Sa njima sam u kontaktu i oni su dobro. Oni su u Zvečanu i učestvuju u mirnim protestima. Mnogo sam potrešen zbog cele situacije i nadam se da će sve brzo da se sredi.

Podsećamo, Sofronijević je nedavo otkrio da su njegovi roditelji odigrali ključnu ulogu u njegovom odrastanju ne čemu im je večno zahvalan:

-Otac je prilično strog čovek. Ja sam od malena naučen kad padnem, znaš, dete sad ide kroz park, padne i ono počne da plače. Ne, ja nikad nisam plakao zato što sam naučen od malena da ću dobiti batine ako plačem, i ako kukam bez razloga. Ja tako padnem, sećam se, tata mije to pričao i kaže: „E, šta je bilo?“. „Nije ništa, nije ništa“ I idemo dalje. To je to. Valjda je ta želja za borbom usađena u meni od malena, da ja ne smem da kukam, da ne smem da se žalim, i da moram da samo idem dalje, napred, za nekim svojim putem kakav god on bio u tom trenutku. Tako da i dana danas vrlo malo kukam, žalim se i ne dam da me ništa pomeri iz nekog mog balansa – otkrio je Sofronijević u jednom podkastu.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: S. Č.