Seka Aleksić odreagovala na vršnjačko nasilje nad Romkinjom, javno se oglasila: „Ja ću sa njom na maturu“

Seka Aleksic 3

Nakon tragučnih događaja koji su zadesili Srbiju, u javnosti se više nego ikada govori o temi nasilja, a jedna nemila situacija potresla je Seku Aleksić koja je odmah odreagovala.

Naime, korisnici Tvitera podelili su priču o jednoj devojčici koju vršnjaci ismevaju zato što je romske nacionalnosti, što je naišlo na veliku osudu na pomenutoj mreži.

Seka je odlučila da devojčici pruži podršku i čvrsto stane uz nju, ne bi li joj pokazala da treba na dostojanstven način, uzdignute glave, ponosno da nastavi koračanje kroz život.

– Devojčici su u školu doneli bakarnu žicu da bi je ismevali jer je Romkinja, u smislu vi skupljate bakar, pa evo da učestvujemo. Otac vozi kamion po Evropi, a majka drži cvećaru. Niko ne želi s njom na maturu… I svi ćute! Tako učestvuju u nasilju. Je l’ ovo Srbija koju hoćemo? – glasila je objava, a Seka se momentalno nadovezala i ponudila da joj bude pratnja na maturi.

Captureiu

– Evo ja ću sa njom na maturu. Gde je ta devojčica? – glasio je odgovor Seke Aleksić.

Podsećamo, Seka je svojevremeno otvorila dušu o vršnjačkom nasilju koje je proživaljavala kao devojčica.

Deca su bila brutalna prema meni. Ismevali su me zbog jekavice, zbog pocepane obuće, zbog toga što nosim istu majicu. Bilo je strašno surovo, plakala sam danima, ali nisam želela ništa da kažem majci, jer nisam želela da joj pogoršavam već jako tešku situaciju. Posebno kad su saznali da mi je majka muslimanka, imala sam razna podmetanja. Gurali su me, pljuvali, cepali mi majicu, ali to mi je pomoglo kroz život. Zahvaljujem se svima što su bili takvi prema meni, jer danas ne bih bila ovo što jesam– ispričala je pevačica.

Foto: Instagram,
Autor: S. Č.