Preminuo poznati hitmejker, pevačica u suzama zbog smrti svekra!

8351768226e0fa65dfa24443d83ef1964330f689

Kompozitor Ibro Mangafić preminuo je u 72. godini života. Autor brojnih hitova od kojih je najpoznatija pesma „Ti kraljice srca moga“ inače je svekar učesnice takmičenja „Nikad nije kasno“,pevačice Jasne Mangafić, a tuga je obuzela pevačicin porodični dom.

Žal za iznenada preminulim muzičarem iskazao je i Halid Muslimović koji je sa Ibrom decenijama bio dobar prijatelj i saradnik.

ibro

Ibro je 1951. godine rođen u Sarajevu i od najranije dobi se bavio muzikom. Kao trinaestogodišnjak je počeo ozbiljnije da svira gitaru, a sa petnaest godina je imao svoj bend „Plavi dijamanti“.

Nakon raspada ove grupe, u novembru 1967. godine Ibro kompletira orkestar u kojem je pored njega bio i Ljubo Kešelj (harmonikaš), Čurkan Durić (bubnjar) i Paša Bikić (pevačica). Jedno vreme su nastupali po restoranima širom tadašnje Jugoslavije, a ponajviše u Sarajevu.

Nakon odsluženja vojnog roka 1973. godine ozbiljnije i angažovanije ulazi u svet muzike, estrade i komponovanja.

Tada nastaju stihovi za prvu njegovu pesmu „Ti kraljice moga srca“ koju je otpevao Nedžad Imamović, u pratnji orkestra RTV BiH, a tvorac je i hitova „Izađi mala“ i „Dijana ljubavi“, a dobitnik je i brojnih priznanja.

-Ibro Mangafić. Život, ljubav, porodica, muzičar, kompozitor, prijatelj, gromada od čoveka, od imena, ostaje žal za sva vremene. Dragi i cenjeni prijatelju, da ti dragi Allah podari zasluženu lepotu i smiraj drugog sveta, ostaćeš i živćeš u mom životu, u mom srcu, tvoja porodica je deo mene. I na ovom i na onom svetu, tvoj sam prijatelj svim srcem – oprostio se Halid Muslimović od Ibra na svom Instagramu.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić